Στην τελικη ευθεια η ανακεφαλαιοποιηση...

17:00 4/11/2015 - Πηγή: Fimotro
Αντίστροφη μέτρηση για την ανακεφαλαιοποίηση με την Πειραιώς, την Alpha και την Eurobank ...
να δρομολογούν τις αυξήσεις κεφαλαίου και την Εθνική να αποφασίζει και επισήμως την πώληση του 100% της Finansbank.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι 4 τράπεζες έχουν εξασφαλίσει την κάλυψη των αυξήσεων κεφαλαίου, όσον αφορά τουλάχιστον τα 4,4 δισ. του βασικού σεναρίου. Οι ανακοινώσεις των τριών τραπεζών
για τις αυξήσεις καλύπτουν το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών όπως είχε ζητήσει η DGComp. Ωστόσο, τα ποσά τα οποία θα πρέπει να καλύψουν υποχρεωτικά με ιδιωτικά κεφάλαια, εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικά μικρότερα, καθώς την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, κατατίθενται τα κεφαλαιακά πλάνα στην ΕΚΤ και οριστικοποιούνται τα ποσά των αυξήσεων κεφαλαίου.

Πειραιώς, Alpha και Εθνική εκτιμάται ότι θα ανοίξουν βιβλία προσφορών την επομένη της λήξης της δημόσιας προσφοράς που έχουν κάνει για τα ομόλογα. Όσον αφορά την Eurobank ανοίγει το βιβλίο προσφορών τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, με στόχο να αντλήσει ιδιωτικά κεφάλαια που θα περιορίσουν το ποσοστό του Δημοσίου στο 7%.

Η Πειραιώς, σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξασφαλίσει συμμετοχή στην αύξηση που θα υπερβαίνει τις ανάγκες του βασικού σεναρίου. Η Alpha Bank καλύπτει επίσης το βασικό σενάριο, και επιπλέον έχει εξασφαλίσει πλεόνασμα κεφαλαίων της τάξεως των 750 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την Εθνική, η κάλυψη της αύξησης θεωρείται δεδομένη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα έχει κλείσει συμφωνία hard underwriting.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/trapezes/item/257167-stin-teliki-eitheia-i-anakefalaiopoiisi-%E2%80%93-pote-anoigoun-biblia-prosforon-oi-trapezes
Keywords
Τυχαία Θέματα