Στην αθηνα ο πρωθυπουργος της φινλανδιας...

10:35 14/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Στην Αθήνα αναμένεται για επίσημη επίσκεψη το διήμερο 27-28 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γίρκι Κατάινεν...
Ο φιλελεύθερος Κατάινεν, ηγέτης του φιλανδικού Κόμματος του Εθνικού Συνασπισμού, είναι πρωθυπουργός της Φινλανδίας από τον Ιούνιο του 2011.

Η επίσκεψή του στην Αθήνα, έπειτα από είσημη πρόσκληση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, δείχνει την προσπάθεια που καταβάλει
η Αθήνα να ισχυροποιήσει την θέση της για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και για να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους στην ανάγκη να μην επιβληθούν νέα μέτρα.Η επίσκεψη Κατάινεν είναι ενδεικτική της μεταστροφής των ευρωπαίων έναντι της χώρας μας.

Η επίσκεψη του Φιλανδού πρωθυπουργού αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, όχι μόνο είναι ο κ. Κατάινεν αυτός που έρχεται στην Αθήνα αποδεχόμενος την πρόσκληση να δει από κοντά τα επίπεδα προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας έπειτα από ένα σκληρό πρόγραμμα, αλλά κυρίως διότι γίνεται την ώρα που μεταξύ Ελλάδος και Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει «ανάψει» για τα καλά η συζήτηση για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013, που κατά την Eurostat δεν μπορεί να βεβαιωθεί πριν το τέλος Απριλίου του 2014.

Επισημαίνεται ότι ο «σκληρός» Γίρκι Κατάινεν κατά καιρούς έχει πάρει θέσεις που υπερφαλαγγίζουν ακόμη και τις απόψεις εκείνες που εκφράζονται από ισχυρούς παράγοντες της Γερμανίας περί της υποτιθέμενης αναγκαιότητας να επιβληθούν στην Ελλάδα σκληροί νέοι όροι.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα