Στη γαλλια το πρωτο κυμα προσφυγων : eφτασαν οι πρωτοι 200...

21:45 9/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Τους πρώτους 200 πρόσφυγες υποδέχτηκε σήμερα η Γαλλία, από τους 24 χιλιάδες που δεσμεύτηκε ο Γάλλος πρόεδρος...
Φρανσουά Ολάντ να δεχθεί η χώρα τα επόμενα δύο χρόνια. Αυτήν την εβδομάδα, θα περάσουν τα γαλλικά σύνορα συνολικά χίλιοι πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ, σε μία προσπάθεια να ανασάνει η Γερμανία, η οποία τις τελευταίες μέρες έχει δεχθεί χιλιάδες πρόσφυγες από την Αυστρία.

Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού υποδέχθηκαν τους 200 εμφανώς
ταλαιπωρημένους πρόσφυγες που κατέλυσαν σε μία μικρή πόλη 6.600 κατοίκων, την Champagne sur Seine, νοτιοανατολικά του Παρισιού όπου εκεί τους περίμενε φαγητό και στέγη. Πολλοί από αυτούς, έκαναν το σήμα της νίκης και χαμογελούσαν στους φωτογράφους.

Εντός της ημέρας, ο Σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, πρόκειται να συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου το Παρίσι να βρει λύσεις για τη στέγαση όλων εκείνων που θα δεχθεί η Γαλλία. Πολλοί δήμοι της Γαλλίας έχουν προσφερθεί να παράσχουν κατάλυμα στους πρόσφυγες, με εξαίρεση δύο δημάρχους οι οποίοι δήλωσαν ότι θα δεχθούν μόνο χριστιανούς, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Εκτός από τον Γάλλο πρωθυπουργό, και εκπρόσωποι της Καθολικής Εκκλησίας αντέδρασαν στην καθ' όλα προκλητική δήλωση των δύο δημάρχων. "Δεν επιλέγουμε βάσει θρησκείας. Δικαίωμα παροχής ασύλου έχουν όλοι", επεσήμανε ο Γάλλος πρωθυπουργός, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, κατήγγειλε από την πλευρά του μία «ολέθρια» διάκριση των προσφύγων με βάση τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα