Σταϊκουρας: προαπαιτουμενο για την επομενη δοση το πολυνομοσχεδιο

18:54 14/1/2013 - Πηγή: Fimotro

Ως το νομοθέτημα με το οποίο η κυβέρνηση συνεχίζει την υπεύθυνη και συνεπή πολιτικής της για να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της κατάστασης, χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός...
Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το νομοσχέδιο που ψηφίζεται απόψε και αποτελεί προαπαιτούμενο για τη λήψη της δόσης του Ιανουαρίου.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι το νομοσχέδιο περιέχει ρυθμίσεις αναγκαίες για τη συνέχιση των χρηματοδοτικών ροών του μηχανισμού στήριξης και την εκταμίευση της δόσης
του δανείου, συνολικά 52,3 δισ. ευρώ.

Από αυτά, όπως ανέφερε, εκταμιεύθηκαν τα 34,3 δισ., τα οποία αποτελούν την πρώτη ανάσα για τη χώρα έπειτα από ένα εξάμηνο, στη διάρκεια του οποίου είχε διακοπεί η χρηματοδότηση και οι συνθήκες έγιναν ιδιαίτερα πιεστικές.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας, εμπεριέχεται μία σημαντική θεσμική πρωτοβουλία στην κατεύθυνση της προσπάθειας που καταβάλλεται για την ενίσχυση και διασφάλιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και πειθαρχίας.

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πρόκειται συνολικά για ένα συγκροτημένο πλέγμα κανόνων που θα συμβάλει στο νοικοκύρεμα του κράτους και των οικονομικών του.
Keywords
Τυχαία Θέματα