Σουζαν σαραντον : δινει μαχη για να σωσει θανατοποινιτη...

15:31 7/9/2015 - Πηγή: Fimotro
Μόλις λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη εκτέλεση ενός θανατοποινίτη, η διάσημη ηθοποιός Σόυζαν Σάραντον, ...
έκανε μια τηλεοπτική εμφάνιση στην εκπομπή «Dr. Phil», προκειμένου να ζητήσει δημόσια χάρη για τη ζωή του κρατουμένου.

Ο κρατούμενος, πρόκειται για τον 51χρονο Ρίτσαρντ Γκλόσιπ, καταδικάστηκε σε θάνατο με θανατηφόρα ένεση το 1998 για τη δολοφονία του αφεντικού του. Ο Γκλόσιπ επιμένει ακόμα, ύστερα από 17 χρόνια, για την αθωότητά του, αν κι έχει καταδικαστεί από δύο δικαστήρια.

Όπως δήλωσε
χαρακτηριστικά η 68χρονη Σάραντον: «Αισθάνομαι καταρρακωμένη για την κατάσταση που βρίσκεται το δικαστικό μας σύστημα, όπως είμαι καταρρακωμένη γι' αυτόν τον άντρα. Εξαιτίας του χρώματος του δέρματος κάποιου ανθρώπου, ή των χρημάτων που διαθέτει, δεν μπορεί να λάβει αξιοπρεπή αντιμετώπιση. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι τα πράγματα. Πρόκειται για την Αμερική, είμαστε καλύτεροι από αυτό».

Όταν η χολιγουντιανή ηθοποιός ρωτήθηκε πώς θα νιώσει, αν ο Γκλόσιπ δεν λάβει αναστολή της εκτέλεσης, εκείνη δήλωσε πως: «Θα νιώσω ντροπή και στενοχώρια για όλους μας. Εννοώ πως είναι δύσκολο να βάλεις τέλος στη ζωή ενός σκύλου, αλλά να αφαιρέσεις τη ζωή ενός ανθρώπου; Δεν είναι αυτός ο τρόπος που θα έπρεπε να ζούμε τις ζωές μας. Είναι απλά λάθος». Όπως ακόμα σχολίασε η ηθοποιός, η υπόθεση του θανατοποινίτη έχει χειριστεί λάθος, καθώς ο άντρας δεν αντιπροσωπεύτηκε επαρκώς από τον δικηγόρο του.

Αν ο Γκλόσιπ τελικά εκτελεστεί, θα αφήσει πίσω του τέσσερα παιδιά και δύο εγγόνια.
Η Σούζαν Σάραντον εμφανίστηκε στην εκπομπή, η οποία προβλήθηκε πριν λίγες μέρες από την αμερικανική τηλεόραση, μαζί με τη μοναχή Έλεν Πρίτζιν, από την οποία ο Γκλόσιπ ζήτησε να είναι μαζί του την ώρα της θανάτωσής του, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να αναστείλουν την εκτέλεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα