Σοιμπλε: αν η ελλαδα θελει να μεινει στο ευρω πρεπει να δεχτει τους ορους

22:38 15/5/2012 - Πηγή: Fimotro
«Αν η Ελλάδα θέλει να μείνει στο ευρώ –και αυτή είναι η θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας– τότε πρέπει να δεχθεί τους όρους, αλλιώς δεν γίνεται», διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πρόσθεσε: «κανένας υπεύθυνος υποψήφιος δεν μπορεί να το κρύψει από...
το εκλογικό σώμα».
«Το θεμελιώδες ζήτημα που αφορά στο δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα», δηλαδή η διάσωση του ελληνικού συστήματος και η επιστροφή στις αγορές, «έχει συμφωνηθεί
και δεν διαπραγματεύσιμο στο οικονομικό του σκέλος», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, εμμένοντας στην τήρηση των συμφωνηθέντων εκ μέρους της Ελλάδας.

«Αν μπορούμε να βοηθήσουμε με πρόσθετα, διμερή μέτρα αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα», επισήμανε.

Το πολιτικό αδιέξοδο κάνει την κατάσταση δύσκολη αλλά οι εταίροι της χώρας πρέπει να περιμένουν το αποτέλεσμα της πολιτικής διαδικασίας.

«Οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν -και αυτοί που φέρουν την ευθύνη πρέπει να το πουν- ότι αυτό που συμφωνήθηκε ήταν μία εξαιρετική προσπάθεια από όλους τους Ευρωπαίους και τη διεθνή κοινότητα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι έτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουν ο,τιδήποτε δυνατόν για να την υλοποιήσουν».

Η Ευρώπη, κατέληξε ο γερμανός υπουργός, χρειάζεται μία ελληνική κυβέρνηση που μπορεί να είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα