ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ Π.ΨΩΜΙΑΔΗ

08:45 7/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Μέσα στη μέρα αναμένεται να εκδικαστεί τελικά η υπόθεση του νυν περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, για παράβαση καθήκοντος µετά την παρέµβασή του, υπέρ πρατηριούχου υγρών καυσίµων... Στην ερµηνεία του νόµου περί έκπτωσης των αιρετών της Αυτοδιοίκησης κρίνεται...

το πολιτικό µέλλον του Παναγιώτη Ψωµιάδη, που θα δικαστεί στην αίθουσα του Πενταµελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση µείωσης προστίµου σε πρατηριούχο υγρών καυσίµων. Οι νοµικές απόψεις για τις επιπτώσεις ενδεχόµενης
τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης διίστανται, καθώς ο νυν περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα µε την ιδιότητα του νοµάρχη.

Η µία πλευρά σηµειώνει ότι ο Π. Ψωµιάδης πρέπει να διατηρήσει το αξίωµά του ακόµη και σε περίπτωση δευτεροβάθµιας καταδίκης και ώσπου αυτή να καταστεί αµετάκλητη από τον Αρειο Πάγο καθώς κατηγορείται για αδίκηµα που τέλεσε όταν ήταν νοµάρχης, το 2005. Ωστόσο, άλλοι νοµικοί επισηµαίνουν ότι τέτοιο δίληµµα δεν τίθεται, τονίζοντας µάλιστα ότι ο Παναγιώτης Ψωµιάδης έπρεπε να είχε ήδη τεθεί σε αργία από την πρώτη ηµέρα που εξελέγη περιφερειάρχης, σύµφωνα µε το άρθρο 236, παρ. 2 του «Καλλικράτη».

«∆εν γίνεται διάκριση ως προς την αιτία καταδίκης, εποµένως η έκπτωση επέρχεται αυτοδικαίως σε περίπτωση που ο περιφερειάρχης καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος, ανεξάρτητα από την ιδιότητα την οποία είχε όταν διέπραξε το αδίκηµα» δήλωσε στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Συνταγµατικού ∆ικαίου στο ΑΠΘ Κωνσταντίνος Χρυσόγονος.
Keywords
Τυχαία Θέματα