Σημαντικα εργα στο λιμανι του πειραια ανακοινωνει σημερα ο μ. χρυσοχοϊδης

Στα έργα που πρόκειται να γίνουν στον Πειραιά για την στήριξη της κρουαζιέρας θα αναφερθεί κατά την συνέντευξη Τύπου που θα δώσει το μεσημέρι στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς ο Υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στη συνέντευξη θα είναι...
παρόντες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για θέματα Ναυτιλίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ.
Γιάννης Σγουρός και ο πρόεδρος του ΟΛΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, να αναφερθεί σε δυο έργα που χαρακτηρίζονται ως εθνικής σημασίας για την εδραίωση του Πειραιά ως το σημαντικότερου λιμανιού στην Μεσόγειο και τα οποία υπάγονται με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης στο ΠΕΠ Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα έργα αυτά είναι:

α) Επέκταση λιμανιού στο νότιο τμήμα, προϋπολογισμού 230 εκατομμυρίων ευρώ με 6 νέες θέσεις ελλιμενισμού για μεγάλα κρουαζιερόπλοια ( άνω των 4.000 επιβατών)

β) Δημιουργία υπερυψωμένου τρένου σταθερής τροχιάς monorail για την εξυπηρέτηση των επιβατών και τη διασύνδεση με τα υπόλοιπα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ο υπουργός θα σημειώσει πως τα έργα είναι απολύτως «ώριμα» για να υλοποιηθούν καθώς όλες οι σχετικές άδειες (περιβαλλοντικών επιπτώσεων κ.ο.κ.) έχουν εκδοθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα