Σε κατάσταση γενικής επιφυλακής η πυροσβεστική

18:06 19/7/2019 - Πηγή: Fimotro
Κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού και της Περιφέρειας Αττικής για την αντιμετώπιση πιθανών συνεπειών του σεισμού, που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στην Αττική.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικοινώνησε με τον γγ Πολιτκής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, προκειμένου να ενημερωθεί περαιτέρω, και στη συνέχεια επικοινώνησε με εκπροσώπους δήμων κοντά στην εστία του σεισμού. Όπως διαπιστώθηκε, δεν προκλήθηκαν ιδιαίτερες ζημιές και συνέστησε ψυχραιμία και ετοιμότητα.

Επίσης, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, μετά

τις πρώτες οδηγίες προς της υπηρεσίες και την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας, μετέβη στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργνανο Πολιτικής Προστασίας, το οποίο συγκάλεσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, συγκλήθηκαν τα Συντονιστικά Όργανα σε κάθε Περιφρειακή Ενότητα, προκειμένου να εξετάσουν πιθανές ζημιές ή απώλεις στις πληγείσες περιοχές και εάν χρειάζεται αποστολή βοήθειας ή κοινοποίηση των χώρων διαφυγής και διαμονής.

Ύστερα από την εκδήλωση της ισχυρής σεισμικής δόνησης στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, το σύνολο του πυροσβεστικού προσωπικού στις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας και η 2η ΕΜΑΚ (Θεσ/νικης) τέθηκε σε κατάσταση Γενικής Επιφυλακής.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στις περιοχές εκδήλωσης του σεισμικού φαινομένου και ειδικότερα στην παρούσα χρονική φάση περιπολούν 150 πυροσβεστικά οχήματα, 350 πυροσβέστες καθώς και 80 Επιχειρησιακοί Αξιωματικοί, για παροχή βοήθειας και εξασφάλιση κάθε αναγκαίας υποστήριξης που τυχόν απαιτηθεί.

Περαιτέρω, με εντολή του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος συγκλήθηκε το κατά άρθρο 75 του Ν. 4249/2014 Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων με διευρυμένη σύνθεση καθώς και η προβλεπόμενη υποστηρικτική ομάδα Διαχείρισης Συμβάντων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα