Σε αναβρασμο τα κομματικα επιτελεια...

14:36 4/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Έξι μήνες πριν τις κάλπες του ερχόμενου Μαΐου και η χώρα μοιάζει να έχει εισέλθει για τα καλά σε προεκλογική περίοδο παρά το γεγονός ότι οι πολίτες αναζητούν λύσεις ...
στα οξυμένα προβλήματα της καθημερινότητας τους και σε όλες τις μετρήσεις κοινής γνώμης τάσσονται υπέρ της πολιτικής σταθερότητας.
Χθες την ώρα που ο Πρωθυπουργός από το βήμα του συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου επαναλάμβανε ότι το 2014 θα είναι η χρονιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Αλέξης Τσίπρας, σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times, Reuters και BBC εξέφραζε την άποψη ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον τη λαϊκή εντολή να κυβερνά τη χώρα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες, όπου βρέθηκε για την υπουργική Σύνοδο του ΝΑΤΟ, διαμήνυε ότι αν δεν τα βρουν με την τρόικα στο θέμα των πλειστηριασμών, θα θέσει ο ίδιος το θέμα μαζί με τον Σαμαρά σε υψηλό πολιτικό επίπεδο. Εννοώντας προφανώς ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς την έγκριση της τρόικας και θα αναζητήσει λύση, προφανώς για την εκταμίευση των δόσεων, μέσω συναντήσεων με τους ευρωπαίους ομολόγους τους.
Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για τον σχεδόν καθημερινό συνδαιτυμόνα του στις συσκέψεις στο Μαξίμου υπουργό Οικονομικών Γ, Στουρνάρα. Αιχμές που σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr δεν άρεσαν σε αρκετούς στη ΝΔ παρά την αντιδημοφιλία του Έλληνα ΥΠΟΙΚ και εντός της Συγγρού. Κορυφαίο μάλιστα στέλεχος της ΝΔ αναρωτιόταν με νόημα χθες για ποιο λόγο «ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου», πήγε στις Βρυξέλλες για να επιτεθεί στον κ. Στουρνάρα;
Το σίγουρο, λέει στέλεχος της ΝΔ με πολυετή εμπειρία στα έδρανα της Βουλής, είναι ότι όσο το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα σχοινιά τόσο θα ανεβάζει τους τόνους. «Το κακό είναι πως αν πέσει στο καναβάτσο θα παρασύρει και την κυβέρνηση μαζί του».
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση φαίνεται ότι απέκτησε έναν ακόμη κοινοβουλευτικό πονοκέφαλο. Το νομοσχέδιο για την επανέναρξη της κατασκευής τεσσάρων οδικών αξόνων, που θα προκαλέσει και αυξήσεις έως 60% στις τιμές των διοδίων προωθείται με επείγουσες κοινοβουλευτικές διαδικασίες και σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, θα πρέπει να έχει ψηφιστεί έως τις 10 Δεκεμβρίου 2013, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος απώλειας των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Το κακό είναι ότι υπάρχουν πολλοί εντός της Κ.Ο. της ΝΔ που δεν το βλέπουν με καλό μάτι. Ο πρώτος «γαλάζιος» βουλευτής που διαφοροποιείται είναι ο βουλευτής Φθιώτιδας Κ. Κουτσογιαννακόπουλους ο οποίος χθες ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει την σύμβαση για τον Ε65 ενώ κράτησε επιφυλάξεις και για την σύμβαση που αφορά την Ιόνια οδό.
Εντός αυτού του κλίματος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μεταβαίνει σήμερα στις βρυξέλλες όπου και θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Ακολούθως, και παρουσία του κ. Μπαρόζο, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με το Κολέγιο των Επιτρόπων, στο πλαίσιο της ανάληψης από την Ελλάδα της προεδρίας της Ε.Ε..
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα