''ta xeiροτερα περασαν''...

12:35 4/12/2013 - Πηγή: Fimotro
Τα χειρότερα πέρασαν, η οικονομία σταθεροποιείται, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του ετήσιου συνέδριου του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, ...
απ΄όπου εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση κατηγορώντας τη ότι ποντάρει στην καταστροφή της χώρας.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας», εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας υποστηρίζοντας ότι η επόμενη χρονιά θα είναι χρονιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.
«Για πρώτη φορά εφέτος
καλύψαμε τις ανάγκες μας και θα μας μείνει και κάτι, δεν θα δανειστούμε, αυτό είναι το πρωτογενές πλεόνασμα» είπε και πρόσθεσε ότι διαψεύσθηκαν όσοι περίμεναν χρεοκοπία.
Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι το τρίπτυχο ανταγωνιστικότητα, παραγωγικότητα και εξωστρέφεια.
«Πρέπει να γιατρέψουμε τις πληγές της κοινωνίας»
Ωστόσο παραδέχτηκε ότι το τίμημα για την χώρα ήταν σκληρό αναφερόμενος στο ποσοστό της ανεργίας των νέων που φτάνει το 60% και στην πτώση κατά 40% του βιοτικού επιπέδου.
«Τέτοια τεράστια προσαρμογή δεν έχει γίνει μεταπολεμικά, σε καιρό ειρήνης, σε καμία χώρα». είπε και πρόσθεσε ότι πλέον η χώρα δεν παράγει έλλειμματα και από εδώ και στο εξής θα παράγει ανταγωνιστικά προϊόντα, «πρέπει να γιατρέψουμε τις πληγές της κοινωνίας» είπε ο πρωθυπουργός.
Η προστασία των αδυνάμων και η φορολογία ακινήτων
Δίνουμε τη μάχη, είπε ο πρωθυπουργός, ώστε να υπάρξει πλήρης προστασία των ανέργων, των φτωχών και των μεσαίων δανειοληπτών. Και παράλληλη κατοχύρωση της υγιούς τραπεζικής πρακτικής και της στεγαστικής πίστης.
Aναφερόμενος στην φορολογία των ακινήτων τόνισε ότι τα ακίνητα θα φορολογηθούν με ενιαίο τρόπο, ότι το συνολικό ύψος θα παραμείνει στο επίπεδο του 2013, αλλά με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ελάφρυνση για το 75% των νοικοκυριών.
Για την φορολογία είπε ότι στόχος του είναι να υπάρξει ενιαίος φορολογικός συντελεστής 15%.
Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, θα γίνει σταδιακά γιατί όπως τόνισε, δεν κάνει να διακινδυνεύσουμε τα πρωτογενή πλεονάσματα.

«Επίσης σταδιακά θα μειώσουμε και τον ΦΠΑ, που το ξεκινήσαμε με την εστίαση. Παράλληλα θα κάνουμε πράξη το χτύπημα της φοροδιαφυγής» σημείωσε.
Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση
Ο κ. Σαμαράς έστρεψε τα πυρά του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την συνολική στρατηγικής της, ενώ την κατηγόρησε ότι ποντάρει στην καταστροφή της χώρας.
«Ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις. Εκείνοι που πολεμούν τις επενδύσεις - όπως στις Σκουριές της Χαλκιδικής - δεν θέλουν ανάπτυξη. Η ασυδοσία εκείνων που μπλοκάρουν την Ανάπτυξη και τις επενδύσεις θα σταματήσει».
Αναφέρθηκε και στην αναταραχή στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Υγείας λέγοντας ότι κάποιοι θέλουν να διαλύσουν τα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία που ήλεγχαν και απομυζούσαν.
«Κάποιοι κρατούν την χώρα δέσμια συντεχνιών και προνομίων που δεν υπήρχαν ούτε στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Εμείς προσπαθούμε να βάλουμε σε τάξη τα πανεπιστήμια, εκείνοι θέλουν να τα κλείσουν. Σπάμε τις αλυσίδες και υπάρχουν ορισμένοι που δεν θέλουν να μας αφήσουν. Κάποιοι ποντάρουν και εύχονται στην καταστροφή της χώρας. Προσπαθούν να ματαιώσουν τις επενδύσεις που φέρνουμε στην χώρα» είπε.
Τέλος ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι το ζητούμενο είναι το στοίχημα της επόμενης ημέρας. Τί ανάπτυξη θέλουμε και πως.
«Αφήνουμε άλλους να κοιτάνε πίσω, εμείς θέλουμε να προχωρήσει η χώρα μπροστά. Στον αγώνα της ανάπτυξης κανένας δεν περισσεύει. Πέρα και πάνω από κόμματα, τους θέλουμε όλους μαζί μας αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να κρατήσει κολλημένη την Ελλάδα στο χθες» κατέληξε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα