Ριψοκινδυνη θεωρει το βερολινο τη στρατηγικη των κυπριακων τραπεζων...

11:09 31/7/2013 - Πηγή: Fimotro
Την έντονη αντίδραση της γερμανικής πρεσβείας στη Λευκωσία προκάλεσε η κατάθεση του τέως υπουργού Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή στην Ερευνητική Επιτροπή...
για την οικονομία.
Τα αίτια για την κατάσταση των κυπριακών τραπεζών θα πρέπει να αναζητηθούν στην Κύπρο, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία, και τονίζει πως η επιχειρηματική στρατηγική τους «ήταν ριψοκίνδυνη και μη βιώσιμη». Ούτε η Ευρωζώνη, ούτε η Γερμανία υπέδειξαν τη στρατηγική αυτή στις κυπριακές τράπεζες, αναφέρει χαρακτηριστικά η γερμανική πρεσβεία.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι η Κύπρος και η Ευρωζώνη συμφώνησαν περί τα τέλη Μαρτίου σε ένα πρόγραμμα διάσωσης και ότι η σταθεροποίηση και αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα αποτελεί κεντρικό στοιχείο του προγράμματος αυτού.
«Ο ισχυρισμός ότι η Γερμανία άσκησε πίεση για τη συμμετοχή των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ είναι εσφαλμένος. Επρόκειτο για μια σαφή επιθυμία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ώστε να περιοριστεί η επιβάρυνση των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ», υπογραμμίζει η γερμανική πρεσβεία.
Πηγή: ΑΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα