Ρεσλερ: στο χερι της ελλαδας το μελλον του νομισματος της

16:44 30/8/2012 - Πηγή: Fimotro

Το μέλλον του νομίσματος της Ελλάδας βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης, τονίζει ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη της υλοποίησης των συμφωνηθέντων...
από τη χώρα μας. «Η ίδια η Ελλάδα θα αποφασίσει για το μέλλον του νομίσματός της. Είναι στο χέρι της ίδιας της ελληνικής κυβέρνησης. Το κριτήριο είναι η τήρηση των μεταρρυθμιστικών υποθέσεων», επισημαίνει ο Γερμανός υπουργός.

«Όποιος
αναλαμβάνει μεταρρυθμιστικές προσπάθειες αξίζει την αλληλεγγύη της Ευρώπης. Όποιος παραβαίνει τις υποσχέσεις του, δεν θα λάβει άλλα χρήματα», προσθέτει ο κ. Ρέσλερ.

Σημειώνει μάλιστα ότι εξακολουθεί να ισχύει η θέση του ότι «μια έξοδος από το ευρώ έχει πάψει πλέον να τρομάζει», αν και σπεύδει να διαχωρίσει τη θέση του από τις «βίαιες» και «ανεύθυνες», όπως τις χαρακτηρίζει, δηλώσεις στελεχών των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), για τα οποία, επισημαίνει, «θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι η Ευρώπη δεν αποτελεί πλέον τόσο ζωτικό ζήτημα».

«Δεν έχω κανέναν λόγο πάρω πίσω αυτές τις δηλώσεις. Αντίθετα, ισχύουν όσα έχω πει», επισημαίνει και προσθέτει ότι όταν κάνει δηλώσεις, έχει πάντα καλά επιχειρήματα. Ο κ. Ρέσλερ εκφράζει πάντως την κατανόησή του για την δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος διερωτήθηκε εάν ορισμένες δηλώσεις γίνονται συνειδητά ή από ανοησία και τις αποδίδει σε συναισθηματική φόρτιση.

«Η διαδικασία μεταβολής έχει πάντα και άμεσες επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων», σημειώνει ο Γερμανός αντικαγκελάριος, επικαλούμενος ως παράδειγμα την εφαρμογή της «Ατζέντα 2010» στην Γερμανία. «Στην Ελλάδα οι αναγκαίες απαιτήσεις είναι πολύ εκτενέστερες από την μεταρρύθμιση ενός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Αλλά παρόλη την συναισθηματική φόρτιση, δεν μπορώ να αφαιρέσω την πίεση από την ελληνική κυβέρνηση. Οι υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις πρέπει να εφαρμοστούν με συνέπεια», καταλήγει.
Keywords
Τυχαία Θέματα