Ρεγκλινγκ : στα 32,5 χρονια η αποπληρωμη του δανειου

11:30 15/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Στα 32,5 χρόνια τοποθέτησε την αποπληρωμή του δανείου από τη χώρα μας, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, για την έγκριση του...
ελληνικού προγράμματος. Υπογράμμισε δε ότι το επιτόκιο θα είναι «χαμηλό, το οποίο μπορεί να μεταβάλλεται, αλλά θα είναι περίπου στο 1%, δεν μπορεί να πέσει πιο χαμηλά».
Στα 32,5 χρόνια τοποθέτησε την αποπληρωμή του δανείου o Ρέγκλινγκ
Ο επικεφαλής του ESM, δήλωσε,
επίσης, ότι υπήρξε μία μεταστροφή στην στάση της ελληνικής κυβέρνησης και πως η συνεργασία τους τις τελευταίες εβδομάδες ήταν άριστη.
Για το νέο πρόγραμμα του ESM που θα τρέξει για τα επόμενα 3 χρόνια, ο Κ. Ρέγκλινγκ εξήγησε ότι θα υπάρχει νέο πακέτο που θα φτάσει τα 86 δισ. ευρω.
Ανέφερε ότι τα χρήματα δεν θα προέρχονται στο σύνολό τους από τον ESM, αλλά κάποιο ποσό, που δεν ξέρουμε ποιο ακριβώς, θα προέρχεται από το ΔΝΤ, που θα συμβάλλει στην προσπάθεια, ενώ κάποια χρήματα θα προκύψουν από τις αγορές και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο επικεφαλής του ESM δήλωσε, επίσης, πως υπάρχουν ακόμα διαδικασίες κοινοβουλευτικής έγκρισης σε πολλά κράτη μέλη, όμως στοχεύουμε να υπάρξει καταβολή της πρώτης δόσης προς την Ελλάδα έως τις 20 του μηνός και θα είναι ύψους 26 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, εξήγησε ότι «είναι μεγάλο ποσό, όμως υπάρχουν λόγοι γι' αυτό, πρέπει να αποπληρωθούν οι δόσεις του δανείου γέφυρα, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ».
Όταν, είπε, καλυφθούν οι δόσεις, θα υπάρξει υπόλοιπο 3 δισ. ευρώ που θα καταβληθούν τον Οκτώβριο, αλλά και 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα χρήματα αυτά, είπε, δεν θα μεταφερθούν άμεσα στην Ελλάδα, αλλά θα διατηρούνται σε λογαριασμό στο Λουξεμβούργο.
Keywords
Τυχαία Θέματα