Σαπεν : τον οκτωβριο θα συζητησουμε το ελληνικο χρεος

09:42 15/8/2015 - Πηγή: Fimotro
Η Γαλλία εύχεται το τρίτο πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας, ύψους έως και 86 δισεκατομμυρίων ευρώ, να είναι «το καλό» και να συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν...
στις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

«Χάθηκε πολύς χρόνος επί μακρόν», υποστήριξε ο Σαπέν. «Αλλά μέσα σε μερικές εβδομάδες,
ο (Πρωθυπουργός της Ελλάδας) Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνησή του και η Βουλή της Ελλάδας ανέλαβαν τις ευθύνες τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Τώρα επείγει να ξαναπάρει μπροστά η μηχανή της οικονομίας της Ελλάδας (...) και η χορήγηση ρευστότητας στις τράπεζες ώστε αυτές να λειτουργήσουν (ομαλά) ξανά», συνέχισε ο Σαπέν.

Ο γάλλος αξιωματούχος επέμεινε στο ζήτημα της «αποκατάστασης της εμπιστοσύνης» ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης και στην ελληνική κυβέρνηση: «Αυτό ήταν απαραίτητο και εξηγεί την εμπιστοσύνη στην εφαρμογή των αποφάσεων που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση».

Ομως «υπάρχουν προθεσμίες», επισήμανε ο Σαπέν. «Τον Οκτώβριο θα δούμε πού βρισκόμαστε σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και το αντάλλαγμα θα είναι η εκταμίευση» μέρους του δανείου, εξήγησε.

«Τον Οκτώβριο θα έχουμε επίσης ένα σημαντικό ραντεβού για να μιλήσουμε για το ελληνικό χρέος και την αναδιάρθρωσή του ώστε να καταστεί βιώσιμο. Αυτό είναι τεχνικά εφικτό χωρίς να απομειωθεί η (ονομαστική) αξία του χρέους αυτού», πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα