Ραπανος: "κρισιμο για την παραμονη στο ευρω το προσεχες τριμηνο"

08:38 3/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Καθοριστικό για το μέλλον της χώρας θα είναι το προσεχές τρίμηνο επισήμανε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Βασίλης Ράπανος, ζητώντας τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου. Μιλώντας στην εορταστική εκδήλωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών για την κοπή της
πρωτοχρονιάτικης πίτας ο...
κ. Ράπανος έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» σε πολιτικό προσωπικό και κοινωνία, θέτοντας το δίλημμα «είτε να μείνουμε στο ευρώ μειώνοντας το επίπεδο διαβίωσης όλοι, είτε να αποχωρήσουμε από το ευρώ γυρίζοντας δεκαετίες πίσω».

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΕΤΕ κάλεσε τον πολιτικό κόσμο σε συστράτευση, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της περιόδου, γεγονός που όπως είπε απαιτεί από όλους «να κάνουμε το καθήκον μας».

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση επισπεύδει το έργο της, ενώ ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα βγάλουν τον τόπο από το αδιέξοδο.

Μέσα στις επόμενες 100 ημέρες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομολόγων, όπως επίσης οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές ώστε να εκταμιευτεί η δόση των 90 δισ. ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα