Ψήσιμο πίτσας στη λάβα ενεργού ηφαιστείου

22:31 13/5/2021 - Πηγή: Fimotro

Το ενεργό ηφαίστειο στη Γουατεμάλα θέλησε να εκμεταλλευτεί ένας νεαρός επιχειρηματίας, ξεκινώντας μία νέα τρέλα.

Τι ακριβώς κάνει; Μαγειρεύει πίτσα επάνω στην καυτή λάβα που βγαίνει από το ηφαίστειο Πακάγια, το οποίο άρχισε ξανά να εκρήγνυται τον Φεβρουάριο. Ο Ντέιβιντ Γκαρσία, λοιπόν, φορώντας προστατευτικά ρούχα, ψήνει πίτσα σε ειδικά μεταλλικά ταψιά που μπορούν να αντέξουν πολύ υψηλές

θερμοκρασίες, έως 1.000 βαθμούς Κελσίου. Οι τουρίστες, μάλιστα, συρρέουν στο ηφαίστειο για να δοκιμάσουν την πίτσα του και ποστάρουν φωτογραφίες στα social media.

Το Πακάγια είναι ένα από τα τρία ενεργά ηφαίστεια στη Γουατεμάλα και οι εκρήξεις του είναι ορατές από την πρωτεύουσα, περίπου 24 χιλιόμετρα μακριά. Η Πακάγια «ξύπνησε» για πρώτη φορά πριν από περίπου 23.000 χρόνια και έχει εκραγεί τουλάχιστον 20 φορές από τότε που οι Ισπανοί κατέλαβαν τη Γουατεμάλα, τον 16ο αιώνα.

Τουρίστες συρρέουν να δοκιμάσουν την πίτσα του: «Είναι μοναδική»

Όσο για τον Γκαρσία, λογιστής στο επάγγελμα, άρχισε να ψήνει πίτσες το 2013 στην πλαγιά του βουνού. «Την έβαλα σε μία καυτή σπηλιά που ήταν περίπου στους 800 βαθμούς και ήταν έτοιμη μετά από 14 λεπτά», δήλωσε στο AFP. «Όταν δοκίμασα την πίτσα που είχε ψηθεί με τη θερμότητα του ηφαιστείου, είπα πως ήταν μια πολύ καλή ιδέα».

Το ηφαίστειο Πακάγια στη Γουατεμάλα
Όταν το ηφαίστειο ενεργοποιήθηκε ξανά πριν από μερικές εβδομάδες, ο Γκαρσία μετέφερε την αυτοσχέδια επιχείρησή του σε μια βραχώδη περιοχή κοντά στον κρατήρα και άρχισε να μαγειρεύει επάνω στη λάβα. Είναι βέβαια, μια ριψοκίνδυνη επιχείρηση, αλλά οι πίτσες του, με σάλτσα ντομάτας, τυρί, κρεμμύδια και πεπερόνι, έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς στους πεινασμένους τουρίστες.

«Το να τρως πίτσα που έχει μαγειρευτεί επάνω στη λάβα ενός ηφαιστείου είναι συναρπαστικό και μοναδικό σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο τουρίστας Φελίπε Αλντάνα, στο AFP.

The post Ψήσιμο πίτσας στη λάβα ενεργού ηφαιστείου appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα