Ψηφος εμπιστοσυνης στην ελλαδα τα... 2.95 δις ευρω των διεθνων επενδυτων στην αμκ... πειραιωσ- alpha

08:58 25/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Νίκος ΚούτρικαςΟικονομικός συντάκτης ΕΣΗΕΑΑγαπητό Fimotro,Ως ψήφος εμπιστοσύνης των "διεθνών επενδυτών" στην Ελλάδα θεωρείται η μαζικότητα με την οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις αυξήσεις κεφαλαίου της Alpha bank ύψους 1,2 δισ. ευρώ και της Πειραιώς 1,75 δισ. ευρώ ή... συνολικά 2,95 δισ. ευρώ.Τα βιβλία προσφορών έχουν ανοίξει από τις 17:00 το απόγευμα χθες 24
Μαρτίου.

Ήδη οι προσφορές που έχουν υποβληθεί στην Πειραιώς φθάνουν τα 1,75 δισ. ενώ στην Alpha bank έχουν αγγίζει τα 1,2 δισ. Επίσης αν και η αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις καθώς θα υπάρξει και δημόσια πρόταση προς τους Έλληνες ιδιώτες επενδυτές θεσμικούς και μικρομετόχους με στόχο να διατεθεί το 10% ή 175 εκατ ωστόσο είναι ξεκάθαρο ότι οι ξένοι επενδυτές έχουν επιδείξει τεράστιο αγοραστικό ενδιαφέρον. Η διαδικασία... επανιδιωτικοποίησης των τραπεζών επιταχύνεται εξέλιξη άκρως... θετική.Στην Πειραιώς το ποσοστό του ΤΧΣ θα υποχωρήσει στο 65% και των ιδιωτών θα ενισχυθεί στο 35%. Στην Alpha bank το ποσοστό του ΤΧΣ θα μειωθεί στο 67% ενώ των ιδιωτών θα αυξηθεί στο 32%. Η Πειραιώς θα διαθέσει περίπου 1,6 δισ. σε διεθνείς επενδυτές και 175 εκατ στους έλληνες μικρομετόχους και θεσμικούς Έλληνες.
Με βάση ενδείξεις η τιμή της αμκ εκτιμάται μεταξύ 1,75 με 1,77 ευρώ. Η Πειραιώς ειναι δεδομένο ότι θα αντλήσει 1,75 δισ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι 5 βασικοί μέτοχοι της Πειραιώς όπως γράψαμε και χθες το Baupost Gorup, το York Capital Management, το Wellington Capital Management, το Stratford Capital και το Paulson hedge funds θα συμμετάσχουν ενεργά στην αύξηση κεφαλαίου καλύπτοντας από 600 εκατ έως 800 εκατ ευρώ.

Η Alpha bank θα διαθέσει τα 1,2 δισ. σε διεθνείς επενδυτές με μεγάλη διασπορά. Με βάση ενδείξεις η τιμή της αμκ κινείται κοντά στα 0,55 ευρώ.
Τόσο στην περίπτωση της Πειραιώς όσο και της Alpha bank το ενδιαφέρον των ..."ξένων είναι τεράστιο" και αυτό αποδεικνύεται ότι τα... 2,95 δισ. έχουν συγκεντρωθεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα