Ψηφιση του πολυνομοσχεδιου μεχρι τις 19 ιανουαριου, προανηγγειλε ο ευ. βενιζελος

08:12 13/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Με τη διαδικασία του επείγοντος και όχι του κατεπείγοντος εισήχθη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών. «Οι διατάξεις πρέπει να έχουν τεθεί σε ισχύ πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα για το νέο δανειακό...
πρόγραμμα» είπε ο κ. Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι παρά ταύτα έλαβε την πρωτοβουλία να εισαχθεί το πολυνομοσχέδιο με την μορφή του επείγοντος ώστε «να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση»,
αλλά όχι πέραν της επόμενης Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2012, καθώς την Παρασκευή αρχίζει η τελική φάση της διαπραγμάτευσης.

Η ΝΔ διά του εισηγητή Κ.Χατζηδάκη είπε ότι θα υπερψηφίσει επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο, αν και επιφυλάχθηκε για την στάση που θα τηρήσει επί των άρθρων, καθώς διατύπωσε σειρά διαφωνιών.

«Θα στηρίξουμε τις διατάξεις που συμφωνούμε και θα αντιταχθούμε σε διατάξεις που θεωρούμε επιβλαβείς» συνέχισε αναφέροντας -μεταξύ άλλων τις ενδο-ομιλικές συναλλαγές, τις συγχωνεύσεις οργανισμών, τα αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης, την εμπλοκή των χρηματιστηριακών εταιρειών στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, το ζήτημα με τις δικηγορικές εταιρείες και το ζήτημα της πώλησης των τεσσάρων Airbus της Ολυμπιακής.

Υπέρ του πολυνομοσχεδίου τάχθηκε και ο ΛΑΟΣ παρά ορισμένες επιφυλάξεις που διατύπωσε ο εισηγητής του Κ.Κιλτίδης, ενώ καταψηφίζουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ τα οποία με αφορμή την στάση των τριών κομμάτων έκαναν λόγο για «κυβέρνηση μαύρου μετώπου», όπως είπε χαρακτηριστικά ο N.Καραθανασόπουλος.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης χαρακτήρισε τις ενστάσεις της ΝΔ και του ΛΑΟΣ «για τα μάτια του κόσμου», ενώ ο κ. Π. Λαφαζάνης είπε ότι το πολυνομοσχέδιο είναι «πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμμένοι».
Keywords
Τυχαία Θέματα