Ετοιμο «για σοβαρες διαπραγματευσεις» το ιραν

08:07 13/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Το Ιράν είναι έτοιμο για «σοβαρές διαπραγματεύσεις» με τις μεγάλες δυνάμεις της ομάδας των Έξι για το πυρηνικό του πρόγραμμα, δήλωσε ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου Αλί Λαριτζανί, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Irna. «Αυτές οι διαπραγματεύσεις μπορούν... να πετύχουν αν είναι σοβαρές» ανέφερε ο κ. Λαριτζανί, που βρίσκεται στην Τουρκία. «Οι φίλοι μας οι Τούρκοι πρότειναν να διεξαχθούν στην Τουρκία και συμφωνήσαμε» πρόσθεσε.
Στο μεταξύ, Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι οι νέες αμερικανικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Ιράν τον προηγούμενο μήνα έχουν ως στόχο να εμποδίσουν τη λειτουργία
της ιρανικής κεντρικής τράπεζας.Την ίδια ώρα πάντως σε νέα του παρέμβαση ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κατηγόρησε τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών CIA και τη Μοσάντ, την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών για τη δολοφονία του πυρηνικού επιστήμονα Μοσταφά Αχμαντί Ροσάν.«Αυτή η άνανδρη δολοφονία, την οποίας οι δράστες δεν τολμούν να παραδεχτούν το αποτρόπαιο έγκλημά τους και να αναλάβουν την ευθύνη, διαπράχθηκε όπως και τα άλλα εγκλήματα, με το σχεδιασμό ή την υποστήριξη των υπηρεσιών πληροφοριών της CIA και της Μοσάντ» δήλωσε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ, σε συλλυπητήριο μήνυμά του προς την οικογένεια του επιστήμονα.«Θα συνεχίσουμε το δρόμο μας με ισχυρή θέληση και σίγουρα δε θα αμελήσουμε να τιμωρήσουμε αυτούς που είναι υπεύθυνοι για αυτήν την πράξη και αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτή» πρόσθεσε.
Keywords
Τυχαία Θέματα