Προβληματισμος για την κατασταση στο πασοκ...

Προβληματισμό προκαλεί τόσο στο Μαξίμου όσο και στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ...

Ο προβληματισμός εντάθηκε αμέσως μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου η ηγεσία και τα στελέχη του κινήματος επιδόθηκαν σε παράλληλους μονολόγους, επιβεβαιώνοντας τις διαφωνίες τους και δείχνοντας ότι είτε δεν έχουν κατανοήσει την κρισιμότητα της χρονικής περιόδου είτε έχουν αποφασίσει να τραβήξουν το σχοινί αδιαφορώντας αν αυτό στο τέλος θα σπάσει.
Την ίδια ώρα, το Μαξίμου διαρρέει προς τα έξω
ότι δεν ανησυχεί και γιατί πιστεύει ότι οι βουλευτές έχουν επίγνωση του διακυβεύματος και διότι το επιτρέπουν τα περίφημα «μαξιλαράκια» του Πρωθυπουργού.
Η ουσία όμως, σύμφωνα με στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη, είναι ότι, παρά τη δήλωση-μήνυμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του κινήματος Ευάγγελου Βενιζέλου ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος και ότι διαθέτει «ανεξάντλητα αποθέματα ψυχικής και πολιτικής αντοχής», η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα από τις 13 Ιανουαρίου θα δοκιμάσει στην κυριολεξία τις αντοχές της συγκυβέρνησης.
Αν για παράδειγμα, όπως σημείωσε χθες και ο βουλευτής Θ. Μωραΐτης, το «αφήγημα της κυβέρνησης δεν βγαίνει» και το ΠΑΣΟΚ «κινδυνεύει να πάει στα βράχια αν δεν αλλάξει πορεία», τον επόμενο χρόνο με την τρόικα να επανέρχεται με άγριες διαθέσεις, τη λιτότητα να δείχνει ίσως και με πιο έντονο τρόπο τα δόντια της, τι θα γίνει;
Το κλίμα, λένε άλλα στελέχη, δεν αντιστρέφεται μόνο με επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν μάλιστα αυτές υπερβαίνουν τα εσκαμμένα, μπορεί να γυρίσουν μπούμεραγκ κατά του εμπνευστή τους.
Χρειάζεται επανεξέταση συνολικά της πολιτικής, καταλήγουν πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που θεωρούν ότι η Χαριλάου Τρικούπη δεν μπορεί να λειτουργεί συμπληρωματικά της ΝΔ στην κυβέρνηση ούτε είναι ποτέ δυνατόν να γίνει παρακολούθημα μιας πρωτοβουλίας στο χώρο της κεντροαριστεράς.
Όσο για τα διαδικαστικά, η χθεσινή απόφαση να μη διεξαχθεί ψηφοφορία για την επικύρωση της εισήγησης του Προέδρου πάρθηκε, λέει η ηγεσία, επειδή είχαν φύγει πολλά στελέχη του κόμματος για την επαρχία και άλλοι για άλλους λόγους μέσα απο την αίθουσα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα