Προβληματα σε ολη τη χωρα απο τους θυελλωδεις ανεμους

09:08 19/4/2012 - Πηγή: Fimotro
Προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία - και ιδιαίτερα οι θυελλώδεις άνεμοι - σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ζημιές προκάλεσε η θαλασσοταραχή στο Λεωνίδιο, ενώ στη Σάμο πλημμύρισε ο παραλιακός δρόμος. Στην οδό Πειραιώς πτώση δέντρου προκάλεσε για λίγη ώρα διακοπή της...
κυκλοφορίας στο ρεύμα προς Πειραιά. Στα Χανιά τα μποφόρ «ξήλωσαν» την οροφή κλειστού γυμναστηρίου.

Αργά το βράδυ απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για την Κρήτη,
καθώς στο Κρητικό Πέλαγος πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν και τα 9 μποφόρ.

Έτσι δεν απέπλευσαν από το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Έλυρος» για τα Χανιά, καθώς και το «Superfast 12» και το «Κνωσός» για το Ηράκλειο.

Στο μεταξύ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, βυθίστηκε το μεσημέρι στο λιμάνι της Πάτρας το γιoτ «HORIZON» με σημαία Αμερικής, που ήταν ελλιμενισμένο.

Το σκάφος λόγω των ισχυρών ανέμων, αποκόπηκε και προσέκρουσε σε πλωτή εξέδρα στην οποία ήταν πλαγιοδετημένο, προκαλώντας υλικές ζημιές και ρήγμα στα ύφαλα του. Παρά τις προσπάθειες για απάντληση των υδάτων από την πυροσβεστική το γιoτ πήρε κλίση και τελικά βυθίστηκε.

Επίσης στη λιμενολεκάνη της ιχθυόσκαλας Πατρών βυθίστηκαν, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, δύο αλιευτικά σκάφη τα οποία ήταν προσδεδεμένα εκεί.

Από το πρωί

Μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί από τη σφοδρή θαλασσοταραχή που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο παραλιακό μέτωπο του Λεωνιδίου και ειδικότερα στον οικισμό Λάκκος, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων.

Επίσης, πλημμύρισαν τα ισόγεια τριών σπιτιών, ενώ από τον έντονο κυματισμό καταστράφηκαν τα προστατευτικά τοιχία που υπήρχαν στο παραλιακό μέτωπο και τα οποία είχαν ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές στην κακοκαιρία που είχε πλήξει την περιοχή πριν από δύο μήνες και είχε προκαλέσει ζημιές στο λιμάνι.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στο νομό Τρικάλων, είχαν ως αποτέλεσμα σε πολλά παρόχθια σημεία του Πηνειού τα νερά να υπερχειλίσουν, δημιουργώντας μικρές και μεγάλες ζημιές.

Τα σημαντικότερα προβλήματα καταγράφηκαν στη περιοχή των Πελινναίων και ειδικότερα στα παρόχθια αγροκτήματα του δημοτικού διαμερίσματος Νομής.

Τα νερά του ποταμού υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις αγροτών, περί τα 1.100 στρέμματα καλλιεργουμένων και μη εκτάσεων.

Σημαντικές ζημιές από την πλημμύρα υπέστησαν καλλιέργειες με μηδική, καλαμπόκι, στάρι και μποστανοειδή, καθώς κι ένα σημαντικό κομμάτι αγροκτημάτων που είχαν λιπανθεί και προετοιμαστεί για τη σπορά βαμβακιού.

Μέχρι και σήμερα αργά το απόγευμα ανησυχία επικρατεί και στην περιοχή της Φαρκαδόνας στα δ.δ. Κλοκοτού, Κεραμυδίου, Ζάρκου και Πηνειάδας, καθώς ο Πηνειός ήταν ιδιαίτερα «φουσκωμένος» εγκυμονώντας κίνδυνο υπερχείλισης.

Πλημμύρισε ο παραλιακός δρόμος της Σάμου και στα δύο ρεύματα, εξαιτίας των θυελλωδών νότιων ανέμων.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων στην περιοχή πήραν όλες τις προφυλάξεις, ώστε να μην υπάρξει πρόβλ
Keywords
Τυχαία Θέματα