Προβάδισμα 15 μονάδων διατηρεί ο μπόρις τζόνσον

22:25 7/12/2019 - Πηγή: Fimotro
Η έρευνα έγινε σε 2.003 άτομα, μεταξύ 4 και 6 Δεκεμβρίου και δείχνει τις τάσεις της βρετανικής κοινής γνώμης

Διατηρεί το προβάδισμά του ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έναντι του Τζέρεμι Κόρμπιν. Οπως μεταδίδει το Reuters, προηγείται κατά 15 μονάδες, μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, στις 12 Δεκεμβρίου.

Οπως μεταδίδει το Reuters, στη δημοσκόπηση

της Opinium, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στον Observer, οι Συντηρητικοί παίρνουν 46% και οι Εργατικοί 31%, διατηρώντας τα ποσοστά που είχαν πριν από μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε 2.003 άτομα, μεταξύ 4 και 6 Δεκεμβρίου, το 53% των ψηφοφόων πιστεύέι ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα παραμείνει πρωθυπουργός και 55% ότι η καμπάνια των Εργατικών ήταν αποτυχημένη.

Μικρότερο προβάδισμα δίνουν άλλες δημοσκοπήσεις

Το Συντηρητικό Κόμμα λαμβάνει ποσοστό 41%, χάνοντας μια μονάδα σε σχέση με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, ενώ οι Εργατικοί ενισχύθηκαν κατά μία μονάδα και λαμβάνουν το 33% της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με την εταιρεία Savanta ComRes.

Άλλη δημοσκόπηση της Savanta ComRes για λογαριασμό της Remain United, οργάνωσης κατά του Brexit, που δημοσιεύτηκε νωρίτερα σήμερα έδειξε διαφορά έξι μονάδων, με τους Συντηρητικούς να έχουν το 42% της πρόθεσης ψήφου και τους Εργατικούς το 36%.

Keywords
Τυχαία Θέματα