Προτίμησαν τα ιχ από τα μέσα μεταφοράς

Στο μισό έπεσαν οι μετακινήσεις των πολιτών με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την πρώτη εργάσιμη μέρα της δεύτερης καραντίνας (Δευτέρα 9 Νοεμβρίου), κάτι που δικαιολογεί την αυξημένη κίνηση στους δρόμους, καθώς φαίνεται ότι αρκετοί προτίμησαν να μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους.

Πάντως,

σε σχέση με την αντίστοιχη πρώτη ημέρα του lockdown του Μαρτίου, όταν δεν «κινούνταν» τίποτα, οι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ ήταν αυξημένες, σχεδόν τριπλάσιες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο Ελεύθερος Τύπος, προχθές Δευτέρα οι επιβάτες που επικύρωσαν εισιτήριο σε λεωφορεία και τρόλεϊ ήταν 125.000, και σε τρένο, μετρό και τραμ 410.000.

Οχτώ μήνες πριν, και συγκεκριμένα στις 23/3, όταν ξεκινήσαν για τη χώρα τα μέτρα περιορισμού, είχαν πραγματοποιηθεί 50.000 επικυρώσεις στην Ο.ΣΥ. και 150.000 στη ΣΤΑ.ΣΥ.

Την προηγούμενη βδομάδα, 5 Νοεμβρίου, στις γραμμές 1, 2, 3 και στο τραμ επικυρώθηκαν 875.000 κόμιστρα ενώ σε λεωφορεία και τρόλεϊ 230.000.

Οπως εξηγούν πηγές στον «Ε.Τ.», είναι αναμενόμενο να είναι περισσότερες οι επικυρώσεις σε αυτό το lockdown, δεδομένου ότι αυτή τη φορά υπάρχουν μαθητές που πηγαίνουν σχολείο και έχουν μπει σε αναστολή εργασίας λιγότερες επιχειρήσεις.

Πάντως, οι μειωμένες μετακινήσεις στα ΜΜΜ που καταγράφηκαν «δικαιολογούν» την εικόνα στους δρόμους της Αττικής, που είχαν αύξηση κατά 35% σε σχέση με την πρώτη φάση της πανδημίας.
Ειδικότερα, παρατηρήθηκε ιδιαίτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην άνοδο της Λ. Αλεξάνδρας, της Βασιλέως Κωνσταντίνου και στην Κηφισίας.

Η σχετική απόκλιση σε σχέση με το πρώτο lockdown θεωρείται δικαιολογημένη για την περιφέρεια, καθώς στην παρούσα φάση, σε αντίθεση με την προηγούμενη, πραγματοποιείται μετακίνηση μαθητών στα σχολεία, ενώ ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τον περιορισμό του συγχρωτισμού.

Αντίστοιχο σκηνικό όμως επικράτησε και την προηγούμενη βδομάδα, καθώς είχε γίνει γνωστή η απόφαση της κυβέρνησης για την καραντίνα και έτσι οι οδηγοί έσπευσαν να διευθετήσουν τις υποθέσεις τους. Οπως εξηγούν πηγές από την περιφέρεια, «προς το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας διαπιστώσαμε πολύ αυξημένη κυκλοφορία τόσο την Πέμπτη όσο και την Παρασκευή σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής, καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ κίνησης στο Λεκανοπέδιο την Παρασκευή κατά τις απογευματινές ώρες αιχμής».

Πηγή`; Ελεύθερος Τύπος

The post Προτίμησαν τα ΙΧ από τα Μέσα Μεταφοράς appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα