Επιστολή διαμαρτυρίας του Κ.Σ. Τήνου

11:47 11/11/2020 - Πηγή: iHunt

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τήνου , εκφράζει τη έντονη δυσαρέσκεια των 400 και πλέον ενεργών μελών του για την άδικη διακοπή της κυνηγετικής δραστηριότητας μετά την επιβολή του lock down .

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους του κράτους, όπως εκφράζονται από τον Δασικό Κώδικα (Ν.Δ. 86/69, άρθρο 251 παρ. 1), «…η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’ όλην την Επικράτειαν…».

Η αναγνώριση της θήρας ως «αθλήματος», εντάσσει αυτομάτως το κυνήγι και τους κυνηγούς σε εκείνη την κατηγορία πολιτών

που έχουν τη δυνατότητα ατομικής άσκησης σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους, με την προϋπόθεση, φυσικά, αποστολής του σχετικού SMS, που προβλέπεται για τους αθλούμενους πολίτες όλων των κατηγοριών.

Ο κυνηγός μπορεί να ελεγχθεί εύκολα γιατί φέρει επίσημο έγγραφο του Κράτους (άδεια θήρας) θεωρημένη για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2020-2021.

Αυτή τη στιγμή το κυνήγι επιτρέπεται στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά το lock down που ισχύει και εκεί.

Αναμένοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης, προτρέπουμε τα μέλη μας να εφαρμόσουν τους νόμους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουμε τον αγώνα. Έναν αγώνα που θα συνεχίσουμε να δίνουμε μέχρι να δικαιωθούμε.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ

The post Επιστολή διαμαρτυρίας του Κ.Σ. Τήνου appeared first on iHunt.

Keywords
Τυχαία Θέματα