Πρωτη δημοσια εγγραφη εταιρειας στο χρηματιστηριο αθηνων απο το 2009!

21:39 4/7/2014 - Πηγή: Fimotro
Η εταιρεία «Ελληνική Τεχνοδομική Άνεμος», που έχει αντικείμενο την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και κυρίως, από αιολικά πάρκα, είναι η πρώτη εταιρεία...
που θα κάνει δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο Αθηνών την επόμενη εβδομάδα, μετά από πέντε χρόνια βαθιάς ύφεσης.

Με την οικονομική κρίση το χρηματιστήριο της Αθήνας
δέχθηκε ισχυρό πλήγμα, αφού αρκετές εταιρείες διαγράφηκαν ή αποσύρθηκαν, ενώ δεν έγιναν νέες εγγραφές. Τώρα μια εταιρεία που έχει αντικείμενο τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τολμά να κάνει το «πρώτο βήμα» και να εισαχθεί στο χρηματιστήριο!

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Α. Καλλιτσάντσης διευκρίνισε τους τρεις λόγους για τους οποίους η εταιρεία επέλεξε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Οι λόγοι είναι:

- Η ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου για τις ανανεώσιμες πηγές αναφορικά με την τιμή απορρόφησης της «πράσινης» ενέργειας.

- Η επίλυση του προβλήματος ρευστότητας της αγοράς που αναμένεται ως το τέλος του έτους.

- Το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία πέρασε στο στάδιο της σταθεροποίησης «και τώρα μπαίνουμε στο στάδιο της ανάπτυξης».

Η εταιρεία διαθέτει μονάδες ισχύος 171 μεγαβάτ σε λειτουργία και τα έσοδα από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προορίζονται για την ολοκλήρωση τεσσάρων αιολικών πάρκων ισχύος 93,5 μεγαβάτ που είναι υπό κατασκευή. Άλλα 323 MW βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο για να λάβουν την σχετική άδεια και επιπλέον 475 έχουν εξασφαλίσει άδεια παραγωγής. Τα έσοδα της εταιρείας πέρυσι ανήλθαν σε 37 εκατ. ευρώ.

Η δημόσια εγγραφή της εταιρείας έλαβε χθες την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα από 9 μέχρι 11 Ιουλίου.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα