Προτασεις για koυλουμα στην αττικη...

12:33 3/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Πληθώρα εκδηλώσεων είναι προγραμματισμένες για τα Κούλουμα, για τον σημερινό εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας...
Σε όλη την Ελλάδα τα τοπικά έθιμα και οι εκδηλώσεις κυριαρχούν, αλλά και στην Αθήνα οι Δήμοι είναι αυτοί που δίνουν τον τόνο των εορτασμών.

Για σήμερα λοιπόν, όσοι μείναμε στο λεκανοπέδιο, μπορούμε να περάσουμε καλά αρκεί να
επιλέξουμε τόπο και... παρέα.

Οι σημαντικότερες εκδηλώσεις της σημερινής ημέρας είναι:

Μαρούσι – Κτήμα Καρέλλα

Με πατροπαράδοτες λιχουδιές, σαρακοστιανούς μεζέδες, άφθονο κρασί και συνοδεία ελληνικής παραδοσιακής μουσικής γιορτάζουν οι Μαρουσιώτες τα Κούλουμα. Το μουσικό πρόγραμμα της ημέρας επιμελείται το δίδυμο Λέτα και Πολυχρόνης Κορρές, με πλούσια νησιώτικη, δημοτική και λαϊκή μουσική. Τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Κρητών Βορείων Προαστίων «Ο Κρηταγενής Ζευς» και του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» με παραδοσιακές ενδυμασίες μεταφέρουν το «χρώμα» των ιδιαίτερων πατρίδων τους μέσα από μία μουσικοχορευτική παρουσίαση. Κτήμα Καρέλλα (Πευκών και Ευκαλύπτων). Ωρα: 12:00. Είσοδος ελεύθερη.

Περιστέρι - Εκθεσιακό Κέντρο

Σήμερα Καθαρά Δευτέρα, αρχής γενομένης από τις 11 το πρωί, ο Δήμος Περιστερίου θα γιορτάσει τα καθιερωμένα κούλουμα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Δωδεκανήσου και Αγ. Που προσφέρονται δωρεάν και παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με ένα παραδοσιακό - λαϊκό γλέντι με τους Γιώργο Ζερβάκη και Λευτέρη Κωνσταντίνου, που επιφυλάσσει κέφι και πολύ χορό. Τηλ: 210 5776092-5. Είσοδος ελεύθερη.

Κούλουμα στο Κτήμα Κοκοτού

Κούλουμα στο κτήμα Κοκοτού με ένα εκλεκτό, σαρακοστιανό μενού με πρωτότυπες, παραδοσιακές γεύσεις, αρμονικά συνδυασμένες με τα κρασιά που παράγονται στο κτήμα. Παράλληλα, θα έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε στα μονοπάτια του κτήματος, να πετάξετε τον χαρταετό σας, να ξεναγηθείτε στο οινοποιείο και την υπόγεια κάβα και να γίνετε Φίλοι του Κτήματος Γ. Κοκοτού. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Ένωση "Μαζί για το Παιδί". Κτήμα Κοκοτού - Δροσιά (Σεμέλης). Τηλ: 6946068010. Ωρα: 12:00. Τιμή κατ' άτομο 39€, Παιδιά έως 10 ετών 18€.

Πετροκούλουμα στο Δήμο Πετρούπολης

Πετροκούλουμα στον Δήμο Πετρούπολης με τη λαϊκή ορχήστρα του Κώστα Μάντζιου στην πλατεία Αγίου Δημητρίου Δήμου Πετρούπολης. Συμβάλλουν με κεράσματα ο Δήμος Πετρούπολης και ο Σύλλογος Κρητών. Ωρα: 11:00. Είσοδος ελεύθερη.

Καλλιθέα – Πλατεία Νερού

Στην Πλατεία Νερού, στην Παραλία Τζιτζιφιών από τις 11:00 οι δημότες της Καλλιθέας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αλλά και παιδικό πρόγραμμα - Παιδότοπο με φουσκωτά παιχνίδια, εργαστήριο χαρταετού, face painting, μουσική και χορό. Είσοδος ελεύθερη.

Δήμος Γαλατσίου – Άλσος Βεϊκου

Ο Δήμος Γαλατσίου και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός μας προσκαλούν να γιορτάσουμε μαζί τα πατροπαράδοτα «Κούλουμα 2014» στον καταπράσινο χώρο του Άλσους Βείκου - “Βασίλης Παπαδιονυσίου”. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική με νησιώτικα και παραδοσιακά τραγούδια, πολιτιστικά δρώμενα, άφθονα σαρακοστιανά εδέσματα και κρασί σε ένα ξεχωριστό γλέντι. Ωρα: 11:00. Είσοδος ελεύθερη.

Απόκριες 2014 στην Ηλιούπολη

Ο Δήμος Ηλιούπολης οργανώνει για μια ακόμα χρονιά εορταστικές εκδηλώσεις γεμάτες κέφι, ρυθμό και αισιοδοξία. Στο Πάρκο Ναυαρίνου υπάρχει μουσικό συγκρότημα με παραδοσιακά τραγούδια και χορευτικό και τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στα δωρεάν φουσκωτά παιχνίδια. Στο Πάρκο Χαλικάκι θα υπάρχει dj με τραγούδια της Αποκριάς για το παραδοσιακό γλέντι και φουσκωτά παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους. Στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παράσταση κουκλοθεάτρου με τίτλο «Πίτερ Παν» με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά της πόλης. Στις 12:00 το μεσημέρι ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης γιορτάζει τα Κούλουμα με το δικό του μοναδικό τρόπο, διοργανώνοντας παραδοσιακό γλέντι στον Προφήτη Ηλία. Είσοδος ελεύθερη.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα