Oi kommωτες εχουν αλλα γουστα...

10:30 3/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Το μεσημέρι της προπερασμένης Τετάρτης στη Μύκονο, από το αεροπλάνο της γραμμής αποβιβάζονται σιγά-σιγά και οι τελευταίοι επιβάτες. Ο καιρός είναι εξαιρετικός,...
ενώ η άπνοια και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θυμίζουν καλοκαίρι. Φαινόμενο πρωτόγνωρο για κάποιους ξένους επιβάτες προερχόμενους από βόρειες χώρες, όχι όμως για τους δύο Βρετανούς που περιμένουν υπομονετικά
να παραλάβουν τις αποσκευές τους. Από την ηλικία των 18 ετών που επισκέπτονται ανελλιπώς τη Μύκονο χειμώνα - καλοκαίρι, ξέρουν πολύ καλά ότι τέτοιου είδους καλοκαιρίες Φλεβάρη μήνα είναι συνηθισμένες για το νησί.

Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους επίσης που οι πολυεκατομμυριούχοι Τσαρλς Γουόρθινγκτον και Αλαν Πίτερς, ιδιοκτήτες της βρετανικής αλυσίδας κομμωτικής και προϊόντων περιποίησης μαλλιών «Charles Worthington», έγιναν λάτρεις του νησιού και προσφάτως και ιδιοκτήτες βίλας. Μια αγορά που τους έφερε πάλι στο νησί, αυτή τη φορά με συγκεκριμένο σκοπό: να έρθουν σε επαφή με τα συνεργεία που θα αναλάβουν το λίφτινγκ της βίλας του Πέτρου Κωστόπουλου, την οποία αγόρασαν εξ ημισείας από την τράπεζα Eurobank αντί 5,5 εκατ. ευρώ. Τη βίλα-μεγαθήριο δηλαδή που βρίσκεται σε προνομιακό σημείο στην περιοχή Χουλάκια. Τους νέους ιδιοκτήτες παρέλαβε από το αεροδρόμιο της Μυκόνου η γυναίκα που πρωταγωνίστησε σε ένα από τα πρόσφατα -και μεγαλύτερα- deals του νησιού, η κυρία Ρόη Δελδήμου. Πρόκειται για την εκπρόσωπο του λονδρέζικου μεσιτικού γραφείου «Beauchamp Estates» που έφερε σε επαφή τους δύο υποψήφιους αγοραστές με τη Διεύθυνση Ακίνητης Περιουσίας της τράπεζας και συνέβαλε ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η συμφωνία. Μια συμφωνία που για να επικυρωθεί χρειάστηκε βέβαια να περάσει από τη συνήθη διαδικασία των διαπραγματεύσεων όσον αφορά στην τιμή. Τα παζάρια ωστόσο δεν απέκλιναν κατά πολύ από το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ που είχε οριστεί αρχικά - γεγονός αναμενόμενο, αφού ως γνωστόν οι τράπεζες δεν συνηθίζουν να παζαρεύουν τις τιμές ακινήτων, πολύ δε περισσότερο όταν αυτά βρίσκονται στη Μύκονο. Εκεί δηλαδή όπου η αγορά του real estate όχι μόνο κρατά ακόμα τις ισορροπίες, αλλά αντιθέτως ελκύει και το έντονο ενδιαφέρον ξένων κυρίως επενδυτών.

Τι σχεδιάζουν οι νέοι ιδιοκτήτες

Το ζευγάρι των Βρετανών κομμωτών διέμεινε στο νέο του απόκτημα συνολικά έξι νύχτες, διάστημα αρκετό ώστε να καταγράψει όλα όσα δεν ταίριαζαν στη δική του αισθητική, μεταξύ των οποίων μια τσιμεντογωνία στο χρώμα της ώχρας που έχει η κουζίνα, τα παραδοσιακά ξύλινα κουφώματα και μια μεγάλη πέργκολα. «Τα χρώματα που είχε επιλέξει ο προηγούμενος ιδιοκτήτης δεν ταιριάζουν με το προσωπικό μας γούστο», είναι η φράση που φέρεται να χρησιμοποίησαν, σπεύδοντας συγχρόνως να δώσουν εντολή να βαφτούν όλα λευκά. «Θέλουμε να κυριαρχεί σε όλους τους χώρους το κυκλαδίτικο λευκό», είπαν χαρακτηριστικά στους υπεύθυνους των συνεργείων που συνάντησαν στη βίλα για να τους αναθέσουν τη δουλειά, ζητώντας τους μάλιστα «να βαφτούν λευκά ακόμα και τα τραπέζια». Αν και προς το παρόν δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε ολοκληρωτική ανακαίνιση, -κάτι που ενδεχομένως θα σήμαινε και το ξήλωμα κάποιων κατασκευών που δεν συνάδουν με το γούστο των νέων ιδιοκτητών,- οι Γουόρθινγκτον και Πίτερς ζήτησαν να απομακρυνθούν από το σπίτι πολλά από τα έπιπλα και τα διακοσμητικά αντικείμενα (κυρίως τα βαριά) που παρέμειναν εκεί μετά την κατάσχεση της βίλας από την τράπεζα.

Οι νέοι ιδιοκτήτες της βίλας Κωστόπουλου σκοπεύουν φυσικά να τα αντικαταστήσουν με αντικείμενα δικής τους αισθητικής, τα οποία θα αγοράσουν είτε από καταστήματα του νησιού είτε από το Λονδίνο όπου ζουν μόνιμα.

Το ζευγάρι των Βρετανών κομμωτών αναχώρησε από τη Μύκονο για το Λονδίνο το πρωί της περασμένης Τετάρτης αφήνοντας πίσω του μια μακροσκελή λίστα με εντολές. Μάλιστα αυτές πρέπει να εκτελεστούν μέχρι την επόμενη επίσκεψή τους στο Νησί των Ανέμων, η οποία δεν θα αργήσει αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, σε λίγες εβδομάδες θα βρίσκονται πάλι στα Χουλάκια προκειμένου να επιθεωρήσουν τις εργασίες.

Από πωλήτρια στον Καίσαρη, μεσίτρια για μεγάλα deals

Οι συχνοί επισκέπτες της Μυκόνου τη θυμούνται από την εποχή που δούλευε ως πωλήτρια στο γνωστό κοσμηματοπωλείο «Kessaris» στα Ματογιάννια, στέκι όχι μόνο ενδιαφερόμενων αγοραστών αλλά και διερχόμενων φίλων και γνωστών του κοσμικού ιδιοκτήτη. Επικοινωνιακή με τους πελάτες, ευχάριστη και δυναμική, είχε όλο το «πακέτο» του καλού πωλητή, αφού με την πρώτη χειραψία κατάφερνε να τους κερδίζει. Και όχι μόνο αυτούς. Αφενός λόγω της φύσης της δουλειάς της και αφετέρου χάρη στο επικοινωνιακό της χάρισμα, σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ρόη Δελδήμου γίνεται γνωστή στους μυκονιάτικους κύκλους με το μικρό της όνομα, ενώ αποκτά και ευρύ κύκλο γνωριμιών. Η καθημερινή συναναστροφή της με τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες του νησιού θα αποτελέσει ένα επιπλέον ατού, πολύ χρήσιμο, όπως θα αποδειχθεί, για την εξέλιξη της καριέρας της. Γίνεται συχνά, έστω και άθελά της, αποδέκτρια ποικίλων πληροφοριών και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδιαίτερα επικερδών. Εχοντας η ίδια τη φήμη -αλλά και τη χάρη- του μεγάλου κύκλου γνωριμιών, τυχαίνει αρχικά κάποιοι ιδιοκτήτες πολυτελών οικιών να της εμπιστεύονται τις προθέσεις τους να πουλήσουν, ώστε να τους βρει ενδιαφερόμενους αγοραστές - φυσικά με το αζημίωτο. Και τα καταφέρνει. Ο ένας θα φέρει τον άλλο και γρήγορα συνειδητοποιεί ότι ο σχετικά καλός μισθός -συν τα μπόνους- που λαμβάνει από τον κοσμηματοπώλη ωχριούν μπροστά στο κέρδος των προμηθειών αν έκανε στροφή στην καριέρα της και από πωλήτρια της Μυκόνου αναβαθμιζόταν σε μεσίτρια. Η ευκαιρία θα έρθει όταν ένα καλοκαίρι γνωρίζει στο νησί τον τωρινό εργοδότη της, ιδιοκτήτη του «Beauchamp Estates», ένα μεγάλο μεσιτικό γραφείο με έδρα το Λονδίνο και παραρτήματα σε Φλωρεντία και Κάννες. Ο κ. Γκάρι Χέρσαμ της ζητά το αυτονόητο: «Ψάχνουμε για τη Μύκονο έναν άνθρωπο ακριβώς σαν εσένα. Ξύπνιο, δραστήριο και με ταλέντο στην επικοινωνία». Για τη Ρόη Δελδήμου η πρόταση συνεργασίας είναι ευκαιρία ζωής και η απάντησή της άμεση. Το ίδιο άμεσα θα αρχίσει και η συνεργασία τους: το 2007 στήνεται υποκατάστημα του «Beauchamp» στη Μύκονο, εποχή όπου όλα ακόμα είναι ανθηρά και η χώρα ζει τον δικό της μύθο υπερκατανάλωσης, το χρήμα ρέει άφθονο και οι τιμές στο νησί είναι σταθερά στην κορυφή. Επειτα από επτά περίπου χρόνια ενασχόλησής της με τα μεσιτικά, είναι πλέον σε θέση να γνωρίζει τα μεγάλα οφέλη του real estate όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο αλλά και σε κοινωνικό, αφού της επιτρέπει να έρχεται κάθε φορά σε επαφή με διαφορετικούς ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Οπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή της, «θεωρώ σπουδαίο το γεγονός να είμαι μέλος ενός μεσιτικού γραφείου όπως το “Beauchamp Estates”» και την ίδια πολύ τυχερή που βρίσκεται σε θέση να διαπραγματεύεται όχι μόνο τα καλύτερα ακίνητα του νησιού, αλλά και με την ελίτ της αγοράς. Στο βιογραφικό της συγκαταλέγεται επίσης η εγκατάσταση του οίκου Hermes στη Μύκονο, ο πρώτος από τους μεγάλους οίκους μόδας που έστησαν επιχείρηση στο νησί χάρη στις προσωπικές της ενέργειες.

Οσο για τον τρόπο που ενεργεί, τον περιγράφει η ίδια σε μία από τις συνεντεύξεις της: «Δεν θέλουμε να μιλάμε για οποιοδήποτε ακίνητο. Ελέγχουμε προσεκτικά την ποιότητα κατασκευής, την τοποθεσία, το επίπεδο της ιδιωτικότητας, ενώ το στυλ και το μέγεθος είναι εξίσου σημαντικά. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας γνωρίζουν πως έχουμε ασχοληθεί μόνο με τα καλύτερα ακίνητα».

Το σίγουρο είναι ότι στη Μύκονο θα ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές αγοραπωλησίες, οι οποίες όμως δεν θα δουν ποτέ το φως της δημοσιότητας. «Η πώληση, όμως, της κατασχεμένης βίλας του Πέτρου Κωστόπουλου από τη Eurobank στους δύο Βρετανούς κομμωτές ήταν αδύνατον να μείνει στο παρασκήνιο», παραδέχεται η ίδια σε φίλους και συναδέλφους της.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
το νησι, η καθημερινή, το φως, μυκονος, καιρος, καλοκαιρι, συγκεκριμένο, τραπεζες, eurobank, deals, real, kessaris, hermes, στυλ, φως, protothema, βιογραφικο, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, τελος ακινητης περιουσιας, Καλή Χρονιά, χωρες, ακινητα, γυναικα, γωνια, δουλεια, εδρα, επιπλα, καθημερινη, καριερα, λονδινο, νησι, φλωρεντια, φως, χρωματα, eurobank, hermes, real, αγορα, αεροπλανο, αεροδρομιο, αζημιωτο, απνοια, αισθητικη, εβδομαδες, βιλα, βρισκεται, γεγονος, γινεται, διαστημα, διευθυνση, δικη, ευκαιρια, ευρω, ειπαν, εξελιξη, εξι, εποχη, επτα, ερχεται, ετων, ζητα, ζωης, ιδια, ιδιο, η καθημερινή, ηλικια, κουζινα, κυρια, λευκα, λιφτινγκ, μισθος, μικρο, ονομα, ποιοτητα, ροη, πρωι, σιγουρο, συγκεκριμένο, σπιτι, στυλ, τιμη, το φως, φυσικα, φημη, φορα, χρημα, χρωμα, deals, χωρα, ιδιαιτερα, μεινει, μπροστα, μυκονο, πληροφοριες, protothema, πωλητρια, πωληση, τραπεζα, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα