Προσπαθεια ξυδακη για ''μαζεμα'' των δηλωσεων του για την αγια σοφια...

20:31 7/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης για την ανάγνωση του Κορανίου...
μέσα στην Αγιά Σοφιά μετά την ψυχρολουσία από το άδειασμα της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, αλλά και τη θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι αρχικές του δηλώσεις.
Κληθείσα να σχολιάσει τη θέση του κ.Ξυδάκη ότι «δεν είναι τραγικό να διαβάζεται το Κοράνι στην Αγιά Σοφιά», η κ.Γεροβασίλη πήρε σαφείς αποστάσεις από τον κ.Ξυδάκη τονίζοντας ότι «η θέση της ελληνικής κυβέρνησης διατυπώθηκε δια της
δήλωσης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Ξυδάκης δήλωσε σήμερα τι εννοούσε και με δηλώσεις του επαναλαμβάνει την πάγια θέση της κυβέρνησης για το θέμα». Η ίδια πρόσθεσε ότι ο κ. Ξυδάκης είπε η δήλωσή του έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης, αν μέσα σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς θα μπορούσε να διαβαστεί και μια φορά κάτι από το Κοράνι. «Από εκεί και πέρα, όμως, ο ίδιος ο κ. Ξυδάκης και στις σημερινές του δηλώσεις επαναλαμβάνει με άλλο τρόπο τη γνωστή πάγια θέση της κυβέρνησης, την οποία ανέπτυξε και χθες ο υπουργός Εξωτερικών», κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Με σημερινές του δηλώσεις, λοιπόν, ο κ.Ξυδάκης επιχειρεί να διασκεδάσει τις αλγεινές εντυπώσεις και τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αρχική του τοποθέτηση. Μιλώντας στο ΑΠΕ είπε ότι «η Αγιά Σοφιά πρέπει να παραμείνει οικουμενικό μνημείο με διαχρονική ακτινοβολία, μνημείο που ενώνει ανθρώπους και δεν τους χωρίζει.Εμείς δεν πρέπει να ακολουθήσουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της σκηνοθετημένης σύγκρουσης των πολιτισμών και του θρησκευτικού μίσους» προσθέτει.

Πρόσθεσε δε, ότι «η συζήτηση για την επαπειλούμενη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί θα πρέπει να τεθεί, όχι με τους όρους της νεο-οθωμανικής ρητορικής, αλλά με όρους σεβασμού και προστασίας ενός κορυφαίου μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς» .
Keywords
Τυχαία Θέματα