Προσφυγες: ανθρωπινες τραγωδιες στους καταυλισμους...

09:31 4/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Δεν έχουν τέλος οι ανθρώπινες τραγωδίες στους καταυλισμούς με θύματα ...
τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες που αφενός ζουν σε άθλιες συνθήκες και αφετέρου βλέπουν ζοφερό το μέλλον τους με τα κλειστά σύνορα.

Χαρακτηριστική η περίπτωση ενός παιδιού μόλις δύο ετών το οποίο κατέληξε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού όπου και νοσηλεύεται καθώς υπέστη εγκαύματα στο 20% της επιφάνειας του σώματός του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μικρό κορίτσι τα εγκαύματα στο μικρό παιδί προκλήθηκαν από νερό που κάποιος έβρασε στον καταυλισμό των προσφύγων στο
Ελληνικό.

Από το νερό τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρύτερα και δύο ακόμα παιδιά ηλικίας, ένα αγόρι περίπου 2 ετών και ένα κορίτσι 5 ετών.

Στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης Ευζώνων και συγκεκριμένα στο ύψος του Πολυκάστρου, όπου παραμένουν για δεύτερη ημέρα πρόσφυγες και μετανάστες που ξεκίνησαν από τον καταυλισμό της Ειδομένης, ένας 17χρονος επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός άνδρας βρίσκεται στην Ελλάδα χωρίς την οικογένειά του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του seleo,gr, η γιαγιά του βρίσκεται στη Γερμανία.

Ευτυχώς, οι παρευρισκόμενοι τον πρόλαβαν πριν προλάβει να κάνει πράξη την απειλή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα