“πράσινο φως” για 1.500 προσλήψεις σε νοσοκομεία και εμβολιαστικά κέντρα

14:57 9/2/2021 - Πηγή: Fimotro
Το χρονοδιάγραμμα των νέων διαγωνισμών

Την απόφαση της κυβέρνησης να ενισχύσει τα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων, προκειμένου να αντιμετωπίζονται καλύτερα έκτακτες καταστάσεις, αποκάλυψε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Οπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, για να αντιμετωπιστούν τα κενά που υπάρχουν, τις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται διαδικασία προκήρυξης που θα αφορά σε περισσότερους από 500 γιατρούς, σε κρίσιμες ειδικότητες, που δίνουν καθημερινά τη μάχη με την πανδημία. Σημείωσε, δε, πως στόχος

είναι να αναβαθμιστούν τα επείγοντα με τη διαμόρφωση και ενός συστήματος επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας.

Επίσης και νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού θα γίνουν μέσα στον Φεβρουάριο, προκειμένου να ενισχυθεί το Σύστημα Υγείας και να επανδρωθούν τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν σήμερα, αλλά και αυτά που θα ανοίξουν τις επόμενες μέρες.

Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Θεμιστοκλέους. Τόνισε πως θα γίνουν 1.000 προσλήψεις ενώ μέσα στον τρέχοντα μήνα θα λειτουργήσουν ακόμη 300 εμβολιαστικά κέντρα, που συνολικά θα φτάσουν περίπου τα 700. Για τα εμβολιαστικά κέντρα θα προσληφθούν κυρίως νοσηλευτές και γιατροί.

Τη θωράκιση του ΕΣΥ με ανθρώπινους πόρους ανέλυσε ο υπουργός Υγείας πριν από λίγες μέρες μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, εν μέσω πανδημίας και αναμένοντας το τρίτο κύμα.

Μεταξύ άλλων ο υπουργός αναφέρθηκε στις 9.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, από το οποίο 4.000 είναι νοσηλευτές και σύμφωνα με τη δέσμευση του πρωθυπουργού θα μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου και θα παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ηδη έχουν ολοκληρωθεί οι προκηρύξεις για 1.423 μόνιμους γιατρούς. Παράλληλα αναμένεται να ενταχθούν στο Σύστημα Υγείας άλλοι 219 μόνιμοι ως λοιπό προσωπικό, των οποίων οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη και θα προσληφθούν και άλλοι 250 ειδικευμένοι νοσηλευτές και 700 νοσηλευτές, επιλαχόντες από την προκήρυξη 2Κ, με ειδική ρύθμιση και αυτοί.

12 θέσεις επιστημονικού προσωπικού σε ΕΛ.ΣΤΑΤ. και ΕΚΑΠΤΥ Α.Ε.

Εκδόθηκε από το Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ 5Ε/2020, που αφορά στην πλήρωση έξι θέσεων Ειδικού επιστημονικού προσωπικού στο Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία Α.Ε. (ΕΚΑΠΤΥ Α.Ε.) και έξι θέσεων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού στην Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν. 2190/1994 (Α΄ 28), όπως ισχύει.

Αναλυτικά, στο Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία θα προσληφθούν: Ενα στέλεχος στη Διαχείριση Ποιότητας, ένα στέλεχος για την Αξιολόγηση, Πιστοποίηση και Διοικητική Υποστήριξη Συστημάτων Διαχείρισης Ποιότητας, ένα στέλεχος για Εσωτερική Κλινική Αξιολόγηση, δύο άτομα για την Αξιολόγηση Τεχνικών Φακέλων Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων και ένα άτομο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Στην Ελληνική Στατιστική Αρχή θα προσληφθούν: Δύο στελέχη για τις Οικονομικές Στατιστικές Εμπορίου και Υπηρεσιών, 2 για τις Στατιστικές Πληθυσμού και Ανάλυση Δεδομένων, 1 στη Στατιστική Μεθοδολογία και 1 στέλεχος Πληροφορικής.

Για τη θέση Πληροφορικής θα ζητηθεί εμπειρία σε φορείς του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος ή του Συστήματος Ευρωπαϊκών Κεντρικών Τραπεζών και εμπειρία στην ανάπτυξη και σχεδιασμό εφαρμογών σε βάσεις δεδομένων (Oracle, MS-SQL Server), στην ανάπτυξη εφαρμογών Internet/Intranet με τεχνολογίες Net ή/και Javascript, στον προγραμματισμό (Oracle PL/SQL), διαχείριση συστημάτων Unix, Linux, Windows και διαχείριση δικτύων. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής άρχισε στις 22 Ιανουαρίου και λήγει αύριο, 10 Φεβρουαρίου 2021.

25 προσλήψεις στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ανακοινώνει την πρόσληψη 25 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών. Οι θέσεις είναι: 4 ΔΕ Οδηγών (απορριμματοφόρων) [Γ (C) Κατηγορία – με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου], 1 ΔΕ Ηλεκτρολόγων και 20 ΥΕ Εργατών Καθαριότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν αποκλειστικά ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Αγίου Νικολάου, Περιφερειακή οδός Αγίου Νικολάου – Ελούντας περ. Ξηρόκαμπος, Τ.Κ. 72100, Αγιος Νικόλαος, απευθύνοντάς την στο Γραφείο Προσωπικού, υπόψη κ.κ. Αικ. Ανδρουλάκη, Μ. Μαυρικάκη (τηλ. επικοινωνίας: 28413 40110 -2841340111).

5 θέσεις στη ΔΕΥΑ Ορεστιάδας

Η Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης-Αποχέτευσης Ορεστιάδας ανακοινώνει την πρόσληψη 5 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών. Οι θέσεις είναι: 1 ΠΕ Χημικών Μηχανικών, 1 ΤΕ Διοικητικού-Οικονομικού, 1 ΔΕ Διοικητικού- Λογιστικού, 1 ΔΕ Τεχνιτών Υδραυλικών (ελλείψει αυτού ΔΕ Βοηθών Τεχνιτών Υδραυλικών) και 1 ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την αποστείλουν, μαζί με τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση δικαιολογητικά, ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης-Αποχέτευσης Ορεστιάδας, Αγ. Θεοδώρων 202 – Τ.Κ. 68200 Ορεστιάδα, απευθύνοντάς την στο Διοικητικό Τμήμα, Γραφείο Γραμματείας, υπόψη κ. Ειρήνης Χατζηβασιλείου (τηλ. επικοινωνίας: 25520 81882).

2 οδηγοί στον Δήμο Εδεσσας

Ο Δήμος Εδεσσας ανακοινώνει την πρόσληψη 2 ατόμων ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 2 μηνών.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν:

Α) Απολυτήριο τίτλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Β) Ισχύουσα επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου Γ΄ ή C κατηγορίας (Π.Δ. 51/2012 όπως ισχύει).

Γ) Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ).

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα κατατίθενται ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021 στην ακόλουθη διεύθυνση: [email protected]. Η αίτηση συμμετοχής, που θα υποβληθεί ηλεκτρονικά, πρέπει απαραιτήτως να εμφανίζεται υπογεγραμμένη με φυσική υπογραφή. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν θα γίνονται δεκτές.

The post “Πράσινο φως” για 1.500 προσλήψεις σε νοσοκομεία και εμβολιαστικά κέντρα appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα