Πως τα γαλλικα μαχητικα βομβαρδισαν τη ρακα...

Σφοδρούς βομβαρδισμούς στην «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους...
εξαπέλυσαν αργά το βράδυ της Κυριακής γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη.

Τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, σε κοινή επιχείρηση με αμερικανικές δυνάμεις, έριξαν τουλάχιστον 20 βόμβες στο προπύργιο του ISIS, στη Ράκκα, συμπεριλαμβανομένου του διοικητηρίου των τζιχαντιστών, ενός κέντρου στρατολόγησης, μιας αποθήκης όπλων και ενός στρατοπέδου εκπαίδευσης τρομοκρατών, τα οποία, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εθνικής ;Aμυνας, καταστράφηκαν.

Αεροπλάνα απογειώνονται για τη
βομβιστική επίθεση

«Τουλάχιστον 36 εκρήξεις ακούστηκαν στη Ράκα τη νύχτα», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν. Δεν έχει γίνει σαφές επί του παρόντος αν όλες οι εκρήξεις προκλήθηκαν από αεροπορικές επιδρομές ή άλλα εκρηκτικά. «Οι εκρήξεις συγκλόνισαν όλη την πόλη. Υπήρξαν επιδρομές βορείως και νοτίως της Ράκας», πρόσθεσε εκτιμώντας ότι οι εκρήξεις αυτές πιθανόν προκλήθηκαν από τις επιδρομές των γαλλικών μαχητικών.

Τα αεροσκάφη, που πήραν μέρος στην μεγαλύτερη επίθεση της Γαλλίας στη Σύρια έως σήμερα, απογειώθηκαν από τις βάσεις της χώρας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία, ενώ η επιχείρηση εκτελέστηκε με τη συνεργασία των αμερικανικών δυνάμεων.

Δώδεκα αεροσκάφη, εκ των οποίων δέκα καταδιωκτικά, τύπου Mirage 2000N, Mirage 2000Ds και Ráfales, απογειώνονται στις 19.50 τοπική ώρα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία.

Η Γαλλία διαθέτει αντίστοιχα έξι Rafale και έξι Mirage 2000 στις δύο αυτές χώρες.

Τα κτίρια που χτυπήθηκαν σύμφωνα με πηγές από τη Ράκκα, η οποία αποτελεί το προπύργιο των τζιχαντιστών, είναι: 1 Στάδιο, 2 στρατιωτικές βάσεις, 3 Μουσεία, 4 Κλινικές και 5 Πολιτικά κτίρια ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν χτυπήθηκε κανένας πολίτης. Πάντως αυτή η πληροφόρηση διαφέρει με αυτή που δίνουν οι Γάλλοι, όπως σημειώνει και ο Guardian.

Χάρτης με τα σημεία που χτύπησαν τα γαλλικά βομβαρδιστικά

Η οργάνωση ακτιβιστών κατά του ΙΚ, "Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηρά", ανακοίνωσε ότι οι γαλλικές επιδρομές έπληξαν τη "Μεραρχία 17", ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης που περιλαμβάνει και αποθήκες όπλων στη Ράκα και ανάρτησε χάρτες των τοποθεσιών τους στο λογαριασμό της στο Twitter. Σημείωσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα μέχρι τώρα.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Οι ακτιβιστές αυτοί ανακοίνωσαν ότι μια επιδρομή έπληξε περιοχή όπου η Κάιλα Μίλερ, μια Αμερικανίδα που κρατείτο όμηρος των τζιχαντιστών στη Ράκα, σκοτώθηκε νωρίτερα φέτος.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter έχει καταγραφεί ο ήχος των γαλλικών μαχητικών κατά τη διάρκεια των επιθέσεων πάνω από τη Ράκκα

Τα αεροσκάφη που συμμετείχαν στην αεροπορική επιδρομή στην Ράκα αποτελούν μέρος της Επιχείρησης «Chammal», τα οποία έχει στείλει Γαλλία από τον Σεπτέμβριο του 2014 στην περιοχή και αποτελείται συνολικά από 12 αεροσκάφη (έξι Rafale, τρία Mirage 2000D και τρία Mirage 2000N) καθώς και ένα Atlantique 2 MPA που πραγματοποιεί θαλάσσιες περιπολίες.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον «independent» το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, άρχισε να κάνει τις τελικές προετοιμασίες για να σαλπάρει για τον Περσικό Κόλπο την Τετάρτη.

Το 38.000 τόνων πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο θα είναι έτοιμο να συμμετάσχει στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Keywords
Τυχαία Θέματα