ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

19:02 20/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Από το : zougla.gr
Στον «πάγο» μπαίνουν όλες οι επιχορηγήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με απόφαση της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη, μετά την...
παράδοση του εκατοντασέλιδου πορίσματος του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, που αφήνει έκθετo το συνδικάτο.
Βάσει
του πορίσματος, ο κ. Ρακιντζής, αξιολογώντας τα στοιχεία που είχε στα χέρια του, έκρινε παράνομες όλες τις ενισχύσεις που κατέβαλε η Δ.Ε.Η. προς τη ΓΕΝΟΠ, οι οποίες στο διάστημα 1999 - 2010 (μαζί με τα ποσά που αποδόθηκαν στον Οργανισμό Κοινωνικών Δραστηριοτήτων της ΓΕΝΟΠ) έφθασαν τα 31,2 εκατ. ευρώ. Ακόμη πιο προκλητικό είναι ότι, εν καιρώ λιτότητας, η ΓΕΝΟΠ το 2010 έλαβε επιχορηγήσεις ύψους 3,1 εκατομμυρίων ευρώ. Να θυμίσουμε ότι ο φάκελος με τις αποκαλύψεις των τηλεοπτικών εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου επιδόθηκε από την πρώτη στιγμή στα χέρια του εισαγγελέα αλλά και των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης. Η υπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, έδωσε εντολή να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες και οι αποκαλύψεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής έρευνας που αποκάλυψε τις δουλειές που έστηναν κάποιοι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές εις βάρος του δημόσιου χρήματος.
Στα ευρήματα του ελέγχου που διενήργησε ο γενικός επιθεωρητής, ύστερα από αίτημα του ΥΠΕΚΑ,
Λέανδρος Ρακιντζής
περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, δαπάνες για στάθμευση και κίνηση αυτοκινήτων που ανήκουν σε πρώην εργαζομένους ή παιδιά εργαζομένων στη Δ.Ε.Η., για εκδρομές ή φιλοξενία ατόμων, για εκτύπωση περιοδικών που δεν αποστέλλονταν στους παραλήπτες, για μελέτη που δεν πραγματοποιήθηκε ή ακόμη αφορούν σε αγορές λουλουδιών, αρωμάτων, ποτών, ηλεκτρονικών υπολογιστών, που δεν ελέγχθηκε για ποιο σκοπό αγοράστηκαν και ποιοι τους πήραν κ.α..

Παράνομο έκρινε ο επιθεωρητής και το δάνειο των 500.000 ευρώ που πήρε η ΓΕΝΟΠ από τη διοίκηση της επιχείρησης, ενώ από τον έλεγχο προέκυψε και φορολογικό ζήτημα αναφορικά με το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος που ισχύει για τους εργαζομένους στην επιχείρηση, για το οποίο ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου Οικονομικών.

Δηλώσεις Κ.Στεριώτη για το πόρισμα Ρακιντζή

«Η ΔΕΗ με πολύ μεγάλη προσοχή μελετά την έκθεση ελέγχου του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, ενώ ήδη από τις αρχές του 2011 έχει σταματήσει οποιαδήποτε καταβολή, μέχρι την τελική διευθέτηση του θέματος».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο αναπληρωτής διευθυντής εταιρικών σχέσεων και επικοινωνίας της ΔΕΗ κ. Κ. Στεριώτης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πορίσματος ελέγχου για τις οικονομικές ενισχύσεις προς τη ΓΕΝΟΠ.
Keywords
Τυχαία Θέματα