''πολιτικο και ηθικο χρεος η προταση δυσπιστιασ''...

23:19 8/11/2013 - Πηγή: Fimotro
Η κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης δεν αποτελεί μόνο δικαίωμα, αλλά ηθικό και πολιτικό χρέος, δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης από το βήμα της Βουλής, ανοίγοντας τη σχετική τρίημερη συζήτηση...

Όπως είπε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνει μία πλήρως
τεκμηριωμένη μομφή προς την κυβέρνηση, γιατί με την πολιτική της φέρνει την απόγνωση σε ολοένα και περισσότερους Έλληνες. Τόνισε μάλιστα ότι υπάρχει μία «πρωτοφανής δυσαρμονία» της ασκούμενης πολιτικής με τις ανάγκες της κοινωνίας.
Παράλληλα, ο κ. Δραγασάκης προέσαψε στην κυβέρνηση διαρκείς παραβιασεις της δημοκρατικής νομιμότητας, συμπληρώνοντας ότι «με τη στάση της δημιουργεί κινδύνους για τη δημοκρατία και για τη λειτουργία των θεσμών».
Συνεχίζοντας να αναλύει το σκεπτικό της κατάθεσης της πρότασης δυσπιστίας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε επίσης πως «δεν διαθετουμε άλλο τρόπο να υποχρεώσουμε τον πρωθυπουργό να έρθει στο κοινοβούλιο για να απαντήσει σε εύλογα ερωτήματα».
Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, η πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά «πράξη δημοκρατικής ευθύνης γιατί θα επιτρέψει σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν υπεύθυνα για τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν το παρόν και το μέλλον της χώρας».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα