Ποια κτίρια έκρινε διατηρητέα το κεντρικό συμβούλιο αρχιτεκτονικής

14:22 14/7/2020 - Πηγή: Fimotro

Υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συνεδρίασε το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Εξετάστηκαν και εγκρίθηκαν μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά και αρχιτεκτονικά θέματα. Μεταξύ άλλων:

1. Καθορίστηκαν οι συμπληρωματικοί ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης στο διατηρητέο κτίριο επί της οδού Ερμού 76 του Δήμου Αθηναίων.

2. Εγκρίθηκε ο χαρακτηρισμός «διατηρητέο» σε κτίριο του ακίνητου που βρίσκεται επί της οδού Μπότσαρη 95, του Δήμου Ναυπακτίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και ο καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών

δόμησης σε αυτό.

3. Εγκρίθηκε ο χαρακτηρισμός «διατηρητέο» σε κτίριο που βρίσκεται εντός ακινήτου επί των οδών Αλιφιέρηδων αρ. 8-10 και Εμμ. Βερνάρδου, στην περιοχή Χαλέπας του Δήμου Χανίων και ο καθορισμός ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης σε αυτό.

4. Εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του σχετικού νόμου και η αλλαγή χρήσης σε διατηρητέο κτίριο, που βρίσκεται επί των οδών Χρυσοσπηλιωτίσσης αρ. 11 και Νικίου αρ. 24 του Δήμου Αθηναίων.

5. Εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του σχετικού νόμου σε διατηρητέο κτίριο, που βρίσκεται επί της οδού Αιόλου αρ.87 του Δήμου Αθηναίων.

6. Εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του σχετικού νόμου σε διατηρητέο κτίριο, επί των οδών Στρατηγού Ιωάννου και Ι. Λάππα, στη Λειβαδιά του Δήμου Λεβαδέων.

7. Εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του σχετικού νόμου σε ακίνητο που περιλαμβάνει διατηρητέο κτίριο και βρίσκεται επί των οδών Ερμού αρ.9 και Βουλής του Δήμου Αθηναίων.

The post Ποια κτίρια έκρινε διατηρητέα το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα