Ποια φαγητα προτιμουσαν ο χιτλερ, ο τιτο, ο τσαουσεσκου...

08:46 6/12/2014 - Πηγή: Fimotro
O Tίτο λάτρευε το χοιρινό λίπος, ο Χίτλερ ήταν χορτοφάγος, ο Τσαουσέσκου δεν μπορούσε να αντισταθεί στους φρέσκους χυμούς ...
ενώ ο παππούς του σημερινού βορειοκορεάτη ηγέτη, Kιμ Ιλ Σουνγκ, είχε αδυναμία στο ρύζι.

Το δίκτυο BBC, επικαλούμενο βιβλίο των συγγραφέων Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ, ρίχνει «φως» στις γαστριμαργικές προτιμήσεις
των δικτατόρων.

Οι δικτάτορες της Κεντρικής Αφρικής, της Ουγκάντα και της Γουινέας προτιμούσαν το... ανθρώπινο κρέας. O Ζαν Μπεντέλ Μποκάσα, δικτάτορας της της Κεντρικής Αφρικής, ο Ιντί Αμίν της Ουγκάντα και ο Φρανσίσκο Νγκέμα της Γουινέας τους άρεσε να τρώνε ανθρώπινη σάρκα ενώ ο Χίτλερ, επειδή έτρεμε το φυλλοκάρδι του για τη ζωή του, είχε μία στρατιά δοκιμαστών- μόνο γυναίκες ! και δεν έβαζε τίποτα στο στόμα του αν δεν το είχαν πρώτα αυτές δοκιμάσει. Στη συνέχεια περίμενε 45 λεπτά για να δει αν είχαν κάποια αντίδραση στον οργανισμό τους και μόνο τότε άρχισε να τρώει το φαγητό του.

Ο δικτάτορας της Βορείου Κορέας και παππούς του νυν ηγέτης της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, έτρωγε καθημερινά ρύζι ενώ , σύμφωνα με το βιβλίο, είχε δώσει εντολή για να λειτουργήσει ένα εργοστάσιο που θα έφτιαχνε ρύζι μόνο για γι' αυτόν. Ο Νικολάι Τσαουσέσκου της Ρουμανίας ήθελε να συνοδεύει πάντα το φαγητό του με φρέσκους χυμούς φρούτων, τους οποίους απολάμβανε μόνο με καλαμάκι. Μάλιστα, όπου πήγαινε κουβαλούσε το φαγητό του σε τάπερ για να είναι σίγουρος ότι δεν θα τον δηλητηριάσουν. Ο Τίτο της Γιουγκοσλαβίας προτιμούσε τα λιπαρά φαγητά. Το αγαπημένο του πιάτο ήταν οι φέτες χοιρινού λίπους.

Ο Στάλιν της Ρωσίας ήθελε να τρώει στη φύση και η αγαπημένη του συνήθεια ήταν να κάνει πικ νικ ενώ, ο δικτάτορας της Κίνας Μάο Τσε Τουνγκ , είχε εξάρτηση από το κρέας καθώς δεν υπήρχε μέρα που να μην υπάρχουν κρεατικά στο πιάτο του. Την ίδια αδυναμία με το Μάο είχε και ο Μουσολίνι της Ιταλίας που δήλωνε φανατικός κρεατοφάγος. Ο Αντόνιο Σαλαζάαρ της Πορτογαλίας δεν μπορούσε να αντισταθεί στις σαρδέλες που του θύμιζαν τα παιδικά του χρόνια, ενώ, ο Σαντάμ Χουσείν του Ιράκ, ήταν λαίμαργος . Δεν είχε ιδιαίτερες προτιμήσεις στο φαγητό καθώς τα έτρωγε όλα. Τους δοκιμαστές των φαγητών του, ο Σαντάμ τους είχε στα... πούπουλα γιατί φοβόταν για τη ζωή του.

Εξίσου λαίμαργος ήταν και ο Μουαμάρ Καντάφι της Λιβύης, ο οποίος σηκωνόταν από το τραπέζι μόνο όταν είχε φάει και την τελευταία μπουκιά.
Keywords
Τυχαία Θέματα