Ποια ειναι ta 2 aρνητικα σεναρια κατα την goldman sachs...

20:01 21/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Όπως σημειώνει ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος, δύο είναι τα σενάρια που θα απειλήσουν τη σταθερότητα της ελληνικής κυβέρνησης μετά τις ευρωεκλογές, ...
οδηγώντας σε αύξηση του κόστους δανεισμού της χώρας στις αγορές ομολόγων και πτώση των μετοχών στο χρηματιστήριο της Αθήνας:

1) Μια απότομη μείωση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ σε επίπεδα χαμηλότερα του περίπου 6% που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.
Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει ζήτημα ηγεσίας στο κόμμα και έξοδο βουλευτών τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από την κυβέρνηση. Με δεδομένη τη μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης, μία τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε σε υψηλότερο κίνδυνο εκλογών, πριν από τη λήξη της τετραετίας, το καλοκαίρι του 2006.

2) Μία ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό κοντά στο 30% και με διαφορά μεγαλύτερη του 3% από τη Νέα Δημοκρατία. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα επέτρεπε στο ΣΥΡΙΖΑ να ισχυριστεί ότι οι Έλληνες επιθυμούν μια άμεση αλλαγή της κυβέρνησης. Και θα ενίσχυε την πίστη του κόμματος ότι σε περίπτωση εκλογών, θα εξασφάλιζε αρκετά μεγάλη πλειοψηφία για να σχηματίσει κυβέρνηση, ή έστω να ηγηθεί μιας κυβέρνησης συνασπισμού.

Πάντως, η Goldman Sachs εκτιμά ότι κανένα από τα δύο αυτά σενάρια δεν είναι εξαιρετικά πιθανό. Η άποψη αυτή ευθυγραμμίζεται με την εκτίμηση της JP Morgan που χθες παρουσίασε το Newmoney.gr, η οποία δίνει πιθανότητες μόλις 10-15% στις πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα