''πιο κοντα στη διανομη μερισματος η εθνικη'''...

20:34 11/5/2014 - Πηγή: Fimotro
Την εκτίμηση ότι μετά την κεφαλαιακή ενίσχυση της τράπεζας και το «γύρισμα» σε κερδοφορία ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2013 η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται πιο κοντά...
στη διανομή μερίσματος, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλός της Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

Μιλώντας ενώπιον των μετόχων της τράπεζας κατά τη διάρκεια της έκτακτης
γενικής συνέλευσης το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Τουρκολιάς σημείωσε ότι όταν πριν από δύο χρόνια ανέλαβε τη διοίκηση της τράπεζας η λέξη μέρισμα «ήταν απαγορευμένη».

Και πρόσθεσε ότι μετά την αύξηση κεφαλαίου των 2,50 δισ. ευρώ υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, αξίας 1,35 δισ. ευρώ και με δεδομένο ότι η τράπεζα έχει επιστρέψει στην κερδοφορία, «αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο για τη διανομή μερίσματος».

Σημειώνεται ότι στη γενική συνέλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη συμμετέχουν περί τα 250 άτομα, ενώ στο Μέγαρο Μελά βρίσκεται και η ηγεσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που ως πλειοψηφών μέτοχος θα υπερψηφίσει την επιτυχή έκδοση των νέων μετοχών.

Παρόντες είναι τόσο ο πρόεδρος του Ταμείο Χρ.Σκλαβούνης, όσο και η διευθύνουσα σύμβουλος Αν. Σακελλαρίου.

Η τελευταία σε γραπτή της δήλωση την Παρασκευή χαιρέτισε την ολοκλήρωση του δεύτερου κύκλου ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού κλάδου, χαρακτηρίζοντας την κεφαλαιακή ενίσχυση των τεσσάρων συστημικών ομίλων με 8,31 δισ. ευρώ κομβικής σημασίας.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα