ΠΙΛΑΒΙΟΣ:''ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ''

10:16 15/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, όπως και εκπρόσωποι σχεδόν όλων των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, έδωσε το «παρών» σε ημερίδα για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο στο Θέατρο της Σχολής Μωραΐτη που έγινε ανοιχτή συζήτηση με το θέμα «το ποδόσφαιρο σε κρίση. Αναζητείται λύση;». Ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε ότι...
πρέπει να ξαναγραφούν οι πειθαρχικοί κώδικες από την αρχή, ενώ υποστήριξε ότι η αφαίρεση βαθμών σε ομάδες είναι επικίνδυνη. «Έχουμε 73 σελίδες κώδικες ποδοσφαίρου και
άλλες 500 πειθαρχικού κώδικα. Υπάρχουν πολλά παράθυρα που μπορούν να ερμηνευθούν όπως θέλει ο καθένας. Ο μεγάλος στόχος μου και η μεγαλύτερη ευθύνη μου, την οποία αναλαμβάνω, είναι ότι αυτά πρέπει να αλλάξουν. Να ξαναγραφτούν όλα από την αρχή έχοντας βοήθεια από το εξωτερικό», τόνισε ο Σ. Πιλάβιος, ενώ πρόσθεσε ότι η αφαίρεση βαθμών είναι επικίνδυνη:
«Η αφαίρεση βαθμών είναι πολύ επικίνδυνη. Οι αγώνες πρέπει να παίζονται στα γήπεδα. Βεβαίως στην τρίτη υποτροπή, υπάρχει πρόβλεψη για αφαίρεση. Πάντως αυτό που πρέπει πρώτα να δούμε είναι η βούληση του καθενός. Θέλουν το 50-50; Θέλουν να κερδίζουν με οποιοδήποτε τρόπο; Θέλουν την αφαίρεση; Να τα βάλουμε κάτω και μετά να δούμε το κατάλληλο πλαίσιο».
Ο δ’ αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Γιάννης Μώραλης μίλησε με σκληρά λόγια, λέγοντας πως «Όσοι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για το ελληνικό ποδόσφαιρο να σηκωθούν να φύγουν. Έχω κάνει κι εγώ λάθη. Δεν βοηθάει σε τίποτα να στοχοποιούμε το ποδόσφαιρο συνεχώς».
Μάλιστα τα λεγόμενά του βρήκαν απόλυτα σύμφωνο και τον πρόεδρο της ΑΕΚ Σταύρο Αδαμίδη: «Στους 14 μήνες στη θητεία μου θα συμφωνήσω πρώτη φορά με εκπρόσωπο του Ολυμπιακού. Εμείς σαν ΑΕΚ είχαμε προτείνει αποκλεισμό από την Ευρώπη τον ομάδων μας και την διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Το πρόβλημα της βίας είναι πάνω από όλα της Αστυνομίας. Τι να κάνουμε εμείς; Να συλλάβουμε και να δείρουμε τους ταραξίες; Δεν υπάρχει πολιτική βούληση».
Keywords
Τυχαία Θέματα