ΠΓΔΜ : ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

15:56 11/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται η διάλυση της Βουλής της ΠΓΔΜ και η προκήρυξη των πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Όπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, Τράικο Βελιάνοφσκι, την Πέμπτη 14 Απριλίου, αναμένεται να...
διαλυθεί το Σώμα και την επόμενη να προκηρυχθούν οι εκλογές, οι οποίες, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις,
θα διεξαχθούν στις 5 Ιουνίου.
Τα κοινοβουλευτικά κόμματα στην ΠΓΔΜ συμφώνησαν ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στη χώρα προβάλει ως η καταλληλότερη λύση, μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη Βουλή, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι αναμένεται να επικρατήσει στις εκλογές αυτές, όμως με μικρότερο ποσοστό από αυτό που απέσπασε στις προηγούμενες εκλογές που διεξήχθησαν τον Ιούνιο του 2008.
Η αντιπολιτευόμενη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) αναμένεται να σημειώσει αύξηση του ποσοστού της. Ο αρχηγός του κόμματος αυτού, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, σύμφωνα με κομματικές πηγές, αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες ότι σε περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές, τότε ο ίδιος δεν προτίθεται να γίνει πρωθυπουργός και θα προτείνει κάποιο άλλο πρόσωπο για τη θέση αυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα