Περισσοτερα πλοια και αεροσκαφη θα συνδραμουν στις ερευνες για το boeing...

18:28 21/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Άκαρπες απέβησαν την Παρασκευή οι έρευνες της διεθνούς ομάδας στον Ινδικό Ωκεανό, για το εξαφανισμένο Boeing 777 που εκτελούσε την πτήση MH370, ενώ ο ήλιος...
πλέον έχει δύσει και οι έρευνες σταμάτησαν.

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή η ορατότητα ήταν καλύτερη και έτσι οι συμμετέχοντες στις έρευνες διευκολύνθηκαν, σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες.

Τα δύο μεγάλα αντικείμενα που ενδεχομένως να αποτελούν τμήματα του αεροσκάφους, όπως είχε ανακοινωθεί και είχαν εντοπιστεί μέσω δορυφόρου, είναι
πιθανόν να έχουν βυθιστεί, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της αυστραλιανής κυβέρνησης, Γουόρεν Τρας. «Κάτι που επέπλεε στη θάλασσα τόσες ημέρες πριν μπορεί να μην επιπλέει πια. Μπορεί να βυθίστηκε», είπε ο κ. Τρας, προσθέτοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται, ωστόσο, στη ζώνη που βρίσκεται 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ.

Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος αεροπλάνα από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ, ενώ το Σαββατοκύριακο θα συμμετάσχουν σε αυτή κινεζικά και ιαπωνικά αεροσκάφη.

Ειδικότερα, ένα αυστραλιανό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού αναμένεται να φτάσει στην περιοχή το Σάββατο, ενώ και ένα πλοίο της Βρετανίας κατευθύνεται προς τα εκεί. Το κινεζικό παγοθραυστικό «Δράκος του χιονιού» σπεύδει στο σημείο από το Περθ, ενώ ακόμη πέντε κινεζικά πλοία κατευθύνονται προς την περιοχή έρευνας.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσέιν, όμως οι αξιωματούχοι έχουν επίγνωση ότι ο χρόνος κυλά αντίστροφα. Το μαύρο κουτί του αεροσκάφους εκπέμπει ηλεκτρονικό σήμα για περίπου 30 ημέρες. Στη συνέχεια τελειώνει η μπαταρία του και έτσι θα είναι πιο δύσκολο να εντοπιστεί.

Ωστόσο, αεροσκάφη και πλοία έχουν επίσης ξεκινήσει νέες επιχειρήσεις στη θάλασσα Άνταμαν, μεταξύ της Ινδίας και της Ταϊλάνδης, ελέγχοντας περιοχές που έχουν ήδη ερευνηθεί εξονυχιστικά. Η αναζήτηση για το αεροσκάφος συνεχίζεται επίσης και σε άλλες περιοχές περιλαμβανομένου ενός τόξου που περνά από το Λάος και φτάνει έως το Καζακστάν.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα