''η κυβερνηση ολαντ εφαρμοζει μεθοδουδ σταζι σε βαρος μου''...

17:27 21/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Με τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε η Στάζι στην Ανατολική Γερμανία παρομοίασε ο Νικολά Σαρκοζί τις σε βάρος του έρευνες από τη γαλλική αστυνομία...
που περιελάμβαναν παγίδευση των προσωπικών του τηλεφώνων στα πλαίσια της έρευνας των καταγγελιών για τη χρηματοδότησή της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 από τον πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι.

Σε μια σπάνια δημόσια παρέμβαση,
μετά την ήττα του από τον Ολάντ το 2012, με άρθρο του στην εφημερίδα Le Figaro με τίτλο «Αυτά που θέλω να πω στους Γάλλους» ο πρώην Γάλλος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά: «οι ιερές αρχές της δημοκρατίας ποδοπατήθηκαν βιαίως... Δεν βρισκόμαστε σε σκηνή από την ταινία "Η Ζωή των Άλλων", την καταπληκτική ταινία για την ανατολική Γερμανία και τα έργα και τις ημέρες της Στάζι. Εδώ είναι Γαλλία».

Παράλληλα επανέλαβε τη θέση του, χωρίς να προβεί σε ονομαστικές καταγγελίες, ότι πίσω από τις έρευνες βρίσκεται η σοσιαλιστική κυβέρνηση γράφοντας πως είναι «εύκολο να φανταστεί κανείς» ποιος έλαβε τις απομαγνητοφωνήσεις ενώ απευθυνόμενος στους υπουργούς που δήλωσαν άγνοια αναρωτήθηκε «μα ποιον κοροϊδεύουν;».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να πετάξει και ένα «καρφί» στον Φρανσουά Ολάντ, χωρίς να τον κατονομάσει: «Για αυτούς που φοβούνται μια πιθανή επιστροφή μου, ο πιο απλός τρόπος για να αποφύγουν κάτι τέτοιο είναι να με αφήσουν να ζήσω μια απλή, ήρεμη ζωή σαν "κανονικός" πολίτης». Απαντώντας, δε, στα σενάρια περί επιστροφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή αρκέστηκε στη φράση «δεν επιθυμώ σήμερα κάτι τέτοιο» μολονότι το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν τα σημάδια από τη γαλλική δεξιά ότι ο Σαρκοζί θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2017.

Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα