Παραιτηθηκε ο μητροπολιτης αργολιδος ιακωβος

13:17 21/1/2013 - Πηγή: Fimotro

Την παραίτησή του, από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στο 'Αργος, για την επανακομιδή των ιερών λειψάνων του αγίου Πέτρου επισκόπου 'Αργους και πολιούχου της πόλεως, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αργολίδοςκ. Ιάκωβος. Ο γηραιός μητροπολίτης Αργολίδος, παρουσία της πολιτικής, στρατιωτικής ηγεσίας του νομού και... πλήθους πιστών που είχαν συρρεύσει για την γιορτή, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στην Ιερά Σύνοδο. Δήλωσε ότι δεν θα αποχωρήσει από την Αργολίδα και το ποίμνιό του και θα σταθεί δίπλα στον διάδοχό του, με το
εκκλησίασμα να αναφωνεί «άξιος», ενώ παράλληλα υπογράμμισε πως κατά την διαδικασία εκλογής νέου μητροπολίτη Αργολίδας, θα υποστηρίξει την υποψηφιότητά του βοηθού του, επισκόπου Επιδαύρου Καλλίνικου.

Η παραίτηση του μητροπολίτη Αργολίδος κ.Ιακώβου αναμένεται να γίνει αποδεκτή από την Ιερά Σύνοδο στην επόμενη συνεδρίασή της, πιθανόν εντός της προσεχούς εβδομάδος και η εκλογή νέου μητροπολίτη Αργολίδας, θα διεξαχθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, μαζί με την πλήρωση του μητροπολιτικού θρόνου Μαρωνείας και Κομοτηνής.
Keywords
Τυχαία Θέματα