Παραιτηθηκε ο διευθυνων συμβουλος της δεπα

10:39 6/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Την αποχώρησή του από τη ΔΕΠΑ για να δραστηριοποιηθεί ως συνεταίρος στη Global Finance ανακοίνωσε χθες με επιστολή του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Σαχίνης, θεωρώντας ότι από πλευράς...
ΔΕΠΑ έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με τη Gazprom για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και ότι οι όποιοι χειρισμοί γίνουν από εδώ και πέρα θα είναι σε πολιτικό επίπεδο.
Σύμφωνα με κύκλους
του περιβάλλοντός του, ο κ. Σαχίνης θεωρεί ότι σε εταιρικό επίπεδο η συμφωνία ουσιαστικά έκλεισε στα τέλη Ιανουαρίου, με τις τελευταίες διευκρινίσεις να προστίθενται την Τρίτη το βράδυ. Ο ίδιος φέρεται να έχει ενημερώσει για τη συμφωνία την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος - Ενέργειας, ενώ σήμερα, ως επικεφαλής του κλιμακίου των διαπραγματευτών της ΔΕΠΑ, θα συναντηθεί με τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη και τον υφυπουργό Μάκη Παπαγεωργίου. Ο κ. Σαχίνης τοποθετήθηκε στη θέση αυτή τον Δεκέμβριο του 2009.
Πάντως χθες ο υπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις για την τιμή του φυσικού αερίου βρίσκονται σε εξέλιξη. Το τελικό ok για τη συμφωνία θα δώσουν από ελληνικής πλευράς ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι οποίοι φέρονται επίσης να έχουν ενημερωθεί.
Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Σαχίνης είχε αποφασίσει εδώ και καιρό να αποχωρήσει από την εταιρεία, αμέσως μόλις ολοκληρώνονταν οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους και ότι για την επιστροφή του στον ιδιωτικό τομέα είχε έλθει σε επαφές και με άλλους φορείς όπως το Ιδρυμα Νιάρχου, πριν κλείσει με την Global Finance. Θα παραμείνει πάντως στο τιμόνι της ΔΕΠΑ μέχρι να τοποθετηθεί ο αντικαταστάτης του, ο οποίος ακόμα δεν έχει οριστεί.
Keywords
Τυχαία Θέματα