ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΑΜΑΡΑΣ:ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ

08:46 17/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαίωσαν και οι δύο πλευρές.Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συνομίλησαν, μετά από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, πριν από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Ζάππειο και δε...
διαφάνηκε καμία προσέγγιση.
«Ο κ. Παπανδρέου
έκανε μία συγκεκριμένη τοποθέτηση, ότι η χώρα έχει ανάγκη από εθνική συνεννόηση. Και από εκεί και πέρα, είναι θέμα υπευθυνότητας και ευθύνης των πολιτικών δυνάμεων. Εννοείται ότι η συναίνεση και η εθνική συνεννόηση δεν κλείνει με ένα τηλεφώνημα, ούτε με ένα «ναι» ή με ένα «όχι». Υπάρχουν πράξεις, υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και μέσα από την ίδια την πράξη φαίνεται εάν μία πολιτική δύναμη και μάλιστα όπως είναι η αξιωματική αντιπολίτευση, έχει τη διάθεση να έλθει σε μία εθνική συνεννόηση, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η κρίση που περνά η χώρα» τόνισε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής .Απαντώντας ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είπε στον Πρωθυπουργό αυτά που είπε και την επομένη, στο Ζάππειο, σε ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό».
Το πεδίο της συναίνεσης προκάλεσε και την κόντρα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Ο Γιάννης Οικονόμου, εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσε «σε μια περίοδο που ο κίνδυνος της χρεοκοπίας είναι περισσότερο απειλητικός από ποτέ, η ηγετική ομάδα της ΝΔ αντιγράφει πλήρως τη φιλοσοφία που το ΠΑΣΟΚ εφάρμοζε όταν ήταν αντιπολίτευση. Μετά το μηδενισμό του ελλείμματος χωρίς θυσίες, ανακάλυψε σήμερα ότι «τα λεφτά υπάρχουν» Είναι η πιο επικίνδυνη λογική για τον τόπο».
Ο κ. Μιχελάκης απάντησε ότι «αυτά δεν περνάνε. Είναι φθηνά επικοινωνιακά κόλπα για να απαξιώσουν την πρόταση Σαμαρά και να προβοκάρουν την απήχηση που είχε .Το λεφτά υπάρχουν έχει πιστωθεί από τον λαό σε αυτούς που το είπαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα