Πανω απο 2 εκατ. τουριστες φετος στον πειραια

12:20 10/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Περί τα 2,1 εκατ. επιβάτες κρουαζιέρας εκτιμάται ότι θα αφιχθούν στο λιμάνι του Πειραιά στη διάρκεια του 2013 με την κίνηση να κινείται σε ελαφρώς αυξημένα επίπεδα σε σχέση με το 2012. Αντίθετα μείωση θα...
παρουσιάσει ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων, ο οποίος από 763 πλοία το 2012 αναμένεται να πέσει στα 710 φέτος καθώς οι διαχειριστές κρουαζιέρας αναπροσαρμόζουν τις στρατηγικές τους λόγω και της οικονομικής κρίσης. Πάντως ο Πειραιάς
παρά τις συνθήκες ενισχύει τις υποδομές του με στόχο να μετατραπεί στο πιο σημαντικό λιμάνι κρουαζιέρας για την αγορά της Μεσογείου όπως δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γ. Ανωμερίτης.
25.000 επιβάτες
Τη Δευτέρα μαζί με τον υπουργό Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλη, εγκαινιάζουν τον δεύτερο Διεθνή Επιβατικό Σταθμό του Πειραιά ο οποίος μαζί με τον ήδη υπάρχοντα θα δίνει τη δυνατότητα στον ΟΛΠ να εξυπηρετεί 25.000 επιβάτες κρουαζιέρας σε ημερήσια βάση. Σύμφωνα με τον κ. Ανωμερίτη μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και ο τρίτος Διεθνής Επιβατικός Σταθμός ο οποίος θα εξυπηρετεί τα κρουαζιερόπλοια που θα ελλιμενίζονται στην περιοχή της Ακτής Μιαούλη. Και οι τρεις σταθμοί μαζί θα έχουν έκταση 15.500 τ.μ.
Νέο τέρμιναλ
Ο νέος επιβατικός σταθμός από κοινού με το λιθόκτιστο κτίριο (πρώην Κανέλλου) διαθέτει μεγάλους χώρους εισόδου - εξόδου επιβατών, σύγχρονα συστήματα ελέγχου, χώρους στάθμευσης, ενώ η είσοδος θα γίνεται από την Πύλη Λέοντος. Κατά την είσοδό τους οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάζουν το τμήμα των τειχών του Κόνωνος του αρχαίου λιμανιού, περνώντας από μία γυάλινη πύλη. Το τμήμα αυτό αποκαλύφθηκε και συντηρήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιά με δαπάνη του ΟΛΠ. Ο νέος σταθμός θα φέρει το όνομα του Θεμιστοκλή του οποίου, κατά μία εκδοχή, το ταφικό μνημείο βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.
Keywords
Τυχαία Θέματα