Πάλι με τον μητσοτάκη και τη νδ ασχολείται ο τσίπρας
Για υποκρισία στο Μακεδονικό εγκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε σε περιφερειακά κανάλια. Συγκεκριμένα, στην εκτεταμένη αναφορά που έκανε στη Συμφωνία των Πρεσπών όπου υπογράμμισε ότι νιώθει απόλυτα δικαιωμένος, ο πρωθυπουργός εξήγησε: «Σήμερα στα βόρεια σύνορά μας δεν έχουμε μια πληγή, έχουμε μια φίλη χώρα, της οποίας την ασφάλεια εγγυάται ο ελληνικός στρατός,
Σε άλλο σημείο της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε στους εκπροσώπους του περιφερειακού Τύπου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ανατροπή και η νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά, είναι ορεαλιστικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, και πρόσθεσε ότι «σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν με κριτήριο ποιος θέλουν να κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια και ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα προς τα εμπρός και να συνεχίσει μια προσπάθεια καλυτέρευσης της ζωής και της πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι μας».
Ο κ. Τσίπρας και επιτέθηκε στον πολιτικό του αντίπαλο λέγοντας ότι «ξεχειλίζει η αλαζονεία και ζητάνε μάλιστα από τον ελληνικό λαό να πάρουν λευκή επιταγή… Και μάλιστα βγαίνουν και λένε ότι εάν ο ελληνικός λαός δεν τους δώσει αυτή τη λευκή επιταγή τότε θα τον τιμωρήσουν πηγαίνοντας σε επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση μέσα στο 15αύγουστο…».
Επέμεινε στο ότι ο αντίπαλός του αποφεύγει τον διάλογο και την αντιπαράθεση, και του καταλόγισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ ταυτίζεται με εκείνο του ΔΝΤ στα τρία βασικά σημεία, τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα με το 1:5 και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Επέμεινε στο θέμα της επικουρικής ασφάλισης λέγοντας ότι το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του κ. Μητσοτάκης πέρα από το ότι ενέχει κινδύνους -πχ Ασπίς Πρόνοια ή στις ΗΠΑ AIG-, δημιουργεί κενό στην χρηματοδότηση και εν τέλει σε μείωση των επικουρικών και των κύριων συντάξεων.
Κατηγόρησε όμως τον κ. Μητσοτάκη και για την ασάφεια στο πρόγραμμά του για τη μείωση της φορολογίας: «Ενώ η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης μίλαγε εδώ και τρία χρόνια για μειώσεις φορολογίας, σήμερα λέει ότι αυτές θα έρθουν στο τέλος της 4ετίας εάν εκλεγεί, και θα έρθουν εάν και εφόσον οι εταίροι δελεαστούν από ένα κύμα μεταρρυθμίσεων, ένα τσουνάμι κοινωνικής λεηλασίας». Και αυτό είπε ο κ. Τσίπρας ενώ η κυβέρνηση ήδη έχει θεσπίσει και υλοποιεί ένα σχέδιο φοροελαφρύνσεων και ενισχύσεων της κοινωνικής πλειοψηφίας.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Blogs
- Η «αυλή» του Μαρινάκη στα ψηφοδέλτια του Μητσοτάκη
- Επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, κοινωνικό μέρισμα, ΟΠΕΚΑ Α21 επίδομα παιδιού
- Είσαι γυναίκα και έχεις τρίχες στο πηγούνι; Δες τι σημαίνει για την υγεία σου!
- 50χρονη νοσοκόμα: Αποκαλύψεις σοκ. «Κάποιος την πίεσε να…»
- Τραγικές στιγμές για τον Άκη Τσοχατζόπουλο
- Αποχωρεί από τις βρυξέλλες ο τσίπρας
- Πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός πάντρεψε την κόρη του και δεν το πήρε είδηση κανείς! (photos)
- ΣΚΑΪ -Ο Τσίπρας σπάει το εμπάργκο -Τι θα κάνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
- Κατεχόμενα: Πύραυλος S-200 ρωσικής κατασκευής η αιτία των εκρήξεων – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ
- Θεσσαλονίκη-Αθήνα: Συμφέρει περισσότερο με ΚΤΕΛ ή με τρένο;
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Fimotro
- Τελευταία Νέα Fimotro
- Πάλι με τον μητσοτάκη και τη νδ ασχολείται ο τσίπρας
- Ψήφος εμπιστοσύνης από εκατοντάδες νέους στην ιωάννα καλαντζάκου
- Εκλογές 2019: τι ισχύει για τις αδείες στον ιδιωτικό τομέα
- Αποχωρεί από τις βρυξέλλες ο τσίπρας
- Ο άκης θα επιστρέψει στη φυλακή μόλις βγει από το νοσοκομείο
- Έρχεται καύσωνας με 40 βαθμούς τετάρτη και πέμπτη
- Η ευγενία μανωλίδου με μπλουζάκι του άδωνι μοιράζει φυλλάδια του συζύγου της
- Οδηγός της ααδε για την πρώτη κατοικία
- Εκτός στόχου το πλεόνασμα από τις παροχές τσίπρα
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Blogs
- ΑΕΚ: Αποχαιρέτησε Ξανθόπουλο
- ΠΑΟΚ: Παραιτήθηκε ο Πρέλεβιτς
- Wimbledon: Πρόκριση για Σάκκαρη. «Καθάρισε» την Πέρα
- Ποιοι είναι οι 4693 υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων για τις Εθνικές Εκλογές 2019
- Φωτιά ΤΩΡΑ στον Ασπρόπυργο
- Κορόιδο είναι; Προεκλογικά φυλλάδια με λεφτά των φορολογουμένων μοιράζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης!
- Ποιοί δικαιούνται άδεια μετ' αποδοχών για τις εκλογές
- Eurostat: Στο 18,1% η ανεργία στην Ελλάδα – Άνεργοι 4 στους 10 νέους
- Θεσσαλονίκη-Αθήνα: Συμφέρει περισσότερο με ΚΤΕΛ ή με τρένο;