Πακισταν: ελευθερη η εφηβη που κατηγορειται οτι εκαψε το κορανι

18:33 7/9/2012 - Πηγή: Fimotro

Ελεύθερη με εγγύηση θα αφεθεί η πακιστανή χριστιανή που ήταν προφυλακισμένη για πάνω από τρεις εβδομάδες με την κατηγορία της βεβήλωσης του Κορανίου. Η 14χρονη Ριμσά Μασίχ βρέθηκε στο επίκεντρο μίας διεθνούς διαμάχης γύρω από τους...
νόμους περί βλασφημίας στο Πακιστάν.

Οπως υποστήριξαν οι δικηγόροι της ενώπιον του δικαστηρίου που εκδίκασε την υπόθεση στο Ισλαμαμπάντ, η κοπέλα θα έπρεπε να αφεθεί ελεύθερη καθώς, όπως έγινε γνωστό, ένας μουλάς από τη γειτονιά της είχε κατηγορηθεί από συναδέλφους του ότι προσπαθούσε να της χρεώσει την καύση ιερών κειμένων.

Ισχυρίζονται
ότι ο κληρικός Χαφίζ Μοχάμεντ Χαλίντ Κιστί τοποθέτησε σελίδες του Κορανίου σε μια σακούλα με καμμένα απορρίμματα την οποία η Μασίχ μετέφερε στη γειτονιά της στις 16 Αυγούστου. Το κορίτσι διαμένει σε μια φτωχική παράγκα στα προάστια του Ισλαμαμπάντ, όπου ζει μια μειονοτική κοινότητα χριστιανών.

Η εισαγγελική αρχή προσπάθησε να υποβαθμίσει το πόρισμα ιατρικού συμβουλίου που έκρινε ότι η ανήλικη Ριμσά πάσχει από νοητική υστέρηση. Οι υποστηρικτές της κοπέλας ισχυρίζονταν ανέκαθεν ότι πάσχει από Σύνδρομο Down.
Keywords
Τυχαία Θέματα