Vprc : μπροστα ο συριζα...

17:34 7/9/2012 - Πηγή: Fimotro
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 30% έναντι 28% της ΝΔ, δείχνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται στην εφημερίδα '' Ελλάδα
Αύριο ''.
Και σε αυτή τη δημοσκόπηση, στην '' εκτίμηση...
εκλογικής επιρροής '', τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 12%, ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 7,5% και μένει τέταρτο κόμμα. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4%.
Επίσης σε ότι αφορά τη συμπεριφορά του συνόλου του εκλογικού σώματος, η αποχή, τα λευκά και τα άκυρα φτάνουν στο ποσοστό του 28,9%.
Την ίδια στιγμή, παρά το χαμηλό ποσοστό της ΔΗΜΑΡ, ο Φώτης Κουβέλης αναδεικνύεται ως ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 45%. Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση δημοτικότητας σε σχέση με τον Ιούλιο, πάνω από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος συγκεντρώνει 32%.
Ακολουθούν ο Πάνος Καμμένος με 25%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 24%, πτώση σημειώνει η δημοτικότητα του Νίκου Μιχαλονάκου από 16% σε 13% και η Αλέκα Παπαρήγα σε 11%.
Στη δημοσκόπηση καταγράφεται ακόμα η έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, καθώς το 76% πιστεύουν ότι τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 10% είναι ικανοποιημένο με τον τρόπο που η συγκυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας.
Το 85% των πολιτών δηλώνει ότι σε σχέση με πέρυσι έχει χειροτερεύσει η προσωπική οικονομική τους κατάσταση και μόνο το 13 % πιστεύει ότι έχει παραμείνει στάσιμη. Το 61% πιστεύει ότι τον επόμενο χρόνο η κατάσταση θα χειροτερέψει και μόνο το 14% ότι θα βελτιωθεί.
Το 55% των πολιτών είναι υπέρ της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο, ενώ το 25% είναι κατά.
Keywords
Τυχαία Θέματα