''παγο''στη συζητηση για κοινωνικη στροφη βαζει η κυβερνηση...

13:42 18/6/2014 - Πηγή: Fimotro
Σαφές μήνυμα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παραβιαστεί το βασικό πλαίσιο της δημοσιονομικής πολιτικής και των μεταρρυθμίσεων στέλνει προς κάθε κατεύθυνση η κυβέρνηση μετά την διευθέτηση...
του θέματος των υπαλλήλων των πανεπιστημίων που άνοιξε με την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Κυβερνητική πηγή έλεγε από την Πορτογαλία ότι “τον πρωθυπουργό περισσότερο απασχολούσε τις τελευταίες ημέρες το θέμα Λοβέρδου
παρά οι πιέσεις των ευρωπαίων εταίρων να καλυφθούν τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν” και εξηγούσε: “αν γινόταν δεκτό το αίτημα του κ. Λοβέρδου να αυξηθούν οι επαναπροσλήψεις από 600 σε 880 τότε θα είχε αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ”. Το πιο πιθανό είναι ότι θα ακολουθούσαν κι άλλοι υπουργοί που θα ζητούσαν να εξαιρεθούν προβάλλοντας βάσιμα επιχειρήματα. Μία υποχώρηση της κυβέρνησης θα έστελνε λάθος μήνυμα και στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της χώρας ότι μετά τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση απομακρύνεται από την πολιτική των μεταρρυθμίσεων και θα επιβεβαιώνε εκείνους που εικάζουν ότι έχει επέλθει μεταρρυθμιστική κόπωση. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε ότι το σημείο στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία δεν επιτρέπει να στέλνονται λάθος μηνύματα καθώς μάλιστα οι αγορές που δίνουν μέχρι τώρα ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία είναι εξαιρετικά ευαίσθητες.

Το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει έτσι ένα μήνυμα και στους δικούς του βουλευτές αλλά και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όπου έχει ανοίξει η συζήτηση για κοινωνική στροφή της κυβέρνησης. Το κυβερνητικό επιτελείο θέλει να βάλει πάγο στην συζήτηση αυτή και εξηγεί ότι διόρθωση των αδικιών θα υπάρξει μέσα στα περιθώρια που αφήνει η δημοσιονομική σταθερότητα. Νέα μέτρα λένε δεν θα ληφθούν εφόσον καλύπτουμε τους στόχους μας ενώ βελτιώσεις θα υπάρξουν εφόσον ξεπερνούμε τους στόχους που έχουμε βάλλει και το επιτρέπουν τα μεγέθη της οικονομίας.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα